Categorieën

Service

ViB ontvangt gemeenteraad voor werkbezoek

ViB ontvangt gemeenteraad voor werkbezoek
Sport

ViB ontvangt gemeenteraad voor werkbezoek

  • Redactie
  • 10-02-2022
  • Sport
ViB ontvangt gemeenteraad voor werkbezoek
VLAARDINGEN - Woensdagavond 9 februari bracht een deel van de Vlaardingse gemeenteraad een werkbezoek aan Vlaardingen in Beweging (ViB). Het bezoek was eerder uitgesteld vanwege de lockdown in het kader van de corona maatregelen. Maar dit keer kon een deel van de gemeenteraad ontvangen worden in het nieuwe onderkomen van Vlaardingen in Beweging aan de Westlandseweg. 

Werkbezoek
Acht van de inmiddels veertien tellende gemeenteraadsfracties gingen op de uitnodiging van ViB in en vaardigde één of meerdere (steun)raadsleden af om aan het werkbezoek deel te nemen. Ook wethouders Somers (o.a. sport) en Silos (o.a. gezondheid) voegden zich bij het gezelschap. Tijdens dit werkbezoek stond voornamelijk de kennismaking met de medewerkers en de werkzaamheden van ViB centraal. Ook werd het sociaal maatschappelijke effect van bewegen uitvoerig besproken. 

Sport als middel
Na een welkomstwoord door ViB-voorzitter Tom Roovers kregen de raadsleden van verschillende medewerkers te horen hoe Vlaardingen in Beweging in de afgelopen jaren uitgegroeid is van een stichting die vooral bekend stond om de leuke kinderactiviteiten tot een volwaardige sportserviceorganisatie op het snijvlak van beleid en uitvoering. Hierna werd uitgebreid besproken hoe sport en bewegen ingezet kan worden als middel om een positieve bijdrage te leveren aan de uitdagingen in het sociaal domein. 

Een bijdrage die, zo bleek uit de presentatie, niet alleen meerdere wetenschappelijk bewezen effecten heeft. Maar ook nog eens een verstandige investering blijkt omdat onderzoek uitwijst dat een euro geïnvesteerd in de Vlaardingse sport- en beweegsector tot wel € 2,84 maatschappelijk kan renderen. Dat klonk veel Vlaardingse politici uiteraard als muziek in de oren.

Politiek
De bijeenkomst werd afgesloten met de gelegenheid om informeel met elkaar van gedachten te wisselen over al hetgeen momenteel in Vlaardingen te bespreken valt in het kader van sporten en bewegen. Daar is dankbaar gebruik van gemaakt. Niet in de laatste plaats omdat sporten en bewegen en de sportaccommodaties die daarvoor nodig zijn de afgelopen weken de nodige aandacht hebben in de Vlaardingse politieke arena. 

Zowel Vlaardingen in Beweging als de aanwezige raadsleden kijken terug op een waardevolle ontmoeting. En deze is volgens allen voor herhaling vatbaar!