Categorie├źn

Service

Victoria '04 wint uit tegen Blijdorp

Victoria '04 wint uit tegen Blijdorp
Sport

Victoria '04 wint uit tegen Blijdorp

  • Arie Noordhoek
  • 17-04-2022
  • Sport
Victoria '04 wint uit tegen Blijdorp
VOETBAL - De intenties van Blijdorp in de wedstrijd tegen Victoria '04 bleken gisteren al snel duidelijk. Met een verdedigende instelling werd het sterker ingeschatte Victoria'04 een halt toegeroepen. De Vlaardingse bezoekers mochten op het zeer fraaie sportcomplex Noorderbocht naar hartenlust aanvallen opzetten, die telkens in de kiem werden gesmoord. En als de aanval niet werd afgeslagen, stond de paal de openingstreffer in de weg. Na een doelpoging rolde de bal voor de voeten van Nailey Girigorie, die van dichtbij hard inschoot maar de paal raakte. Ook na een mooie actie trof Osman Ünnu de staander. Een inzet van Vincent van den Bogerd verdween voorlangs het doel van Blijdorp. Aan de overzijde wist de defensie van Victoria'04 de nul vast te houden. 

Na de rust kwam Blijdorp wat meer uit de verdedigende stelling. Het spel golfde over en weer en het was wachten op een doelpunt. Ondanks de vele mogelijkheden die Victoria'04 kreeg, was het Blijdorp dat mocht doelpunten. Uit een vrije trap ontstond een scrimmage voor het doel van Jochem van der Hoff, die het antwoord schuldig moest blijven op de snoeiharde rebound: 1-0. Victoria'04 stroopte nogmaals de mouwen op en bouwde aanval na aanval op, die telkens niet het verdiende resultaat opleverde. Tot ongeveer 5 minuten voor tijd spits Nailey Girigorie de diepte werd ingestuurd en op snelheid zijn directe tegenstander klopte om vervolgens de doelman van Blijdorp te passeren: 1-1. 

Vriend en vijand had zich al neergelegd bij een gelijkspel. Echter, in de extra tijd pakte Victoria'04 alsnog de volle winst. Een prachtig afstandsschot van Osman Ünnu verdween over de doelman en eindigde tegen de lat. De terugkaatsende bal werd door invaller Jelle Blankestijn feilloos met het hoofd afgerond: 1-2. In de resterende tijd wist Victoria'04 de overwinning over de streep te trekken.


Opstelling Victoria’04: Jochem van der Hoff, Lars de Visser (Nils Gliszmann), Robbin Winsveen, Oscar Knecht, Bart van der Hoeven, Jordi de Kimpe, Jur de Visser Osman Ünnu, Lars Kortleven (Jelle Blankestijn), Vincent van den Bogerd, Nailey Girigorie.