Categorie├źn

Service

Victoria '04 wint Vlaardingse broedertwist

Victoria '04 wint Vlaardingse broedertwist
Sport

Victoria '04 wint Vlaardingse broedertwist

  • Arie Noordhoek
  • 12-02-2023
  • Sport
Victoria '04 wint Vlaardingse broedertwist
VOETBAL - In de Vlaardingse derby van Victoria '04 tegen DVO '32 waren op zaterdag 11 februari alle ingrediënten aanwezig: passie, strijd, emotie en vechtlust. De prima leidende scheidsrechter begreep dat op het scherpst van de snede werd gespeeld en hield de kaarten lang op zak. De wedstrijd ontwikkelde zich op gelijke voet. Beide teams streden voor wat ze waard waren en de stand bleef lange tijd in evenwicht. Het doelpunt kon aan beide kanten vallen. Uiteindelijk was Victoria'04 - spelend in een nieuw tenue vanwege het 20-jarig bestaan - de gelukkigste door een fraai doelpunt van invaller Chris Bruurmijn in de slotfase.

DVO'32 bleek niet naar de Broekpolder te zijn gekomen om de punten aan stadgenoot Victoria'04 cadeau te doen. Beide ploegen werkten keihard voor een goed resultaat en de defensies wisten het slot op de deur te houden. En als de voorwaartsen in kansrijke positie kwamen, dan was daar altijd nog een betrouwbare doelman die de nul wist vast te houden. Voor Victoria'04 was Rilgilio Ramsubagh een paar keer dicht bij de openingstreffer, doch die viel niet in de eerste helft.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld: twee ploegen die streden voor de volle winst. DVO'32 zag echter geen kans om de door de muur van Victoria'04 verdedigers heen te komen. Victoria'04 bleef loeren op het kunnen plaatsen van een snelle tegenaanval. In de slotfase werd Victoria'04 iets slagvaardiger en zag Nailey Girigorie zijn inzet naast het DVO-doel verdwijnen. Een splijtende pass van Bob Planken op de mee opgekomen Chris Bruurmijn werd doeltreffend afgerond: 1-0. De resterende tijd benutte Victoria'04 om de overwinning over de streep te trekken. Het Broekpolderfeest kon gaan beginnen.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok, Rilgilio Ramsubagh (73: Chris Bruurmijn), Lars de Visser, Nailey Girigorie (83: Lars Kortleven), Oscar Knecht, Osman Ünnu, Jur de Visser, Kars Martin (78: Bob Planken), Colin Pleijsier (78: Bart van der Hoeven), Jelle Blankestijn.