Categorieën

Service

Vlaardingen in Beweging verhuist naar De Kulk

Vlaardingen in Beweging verhuist naar De Kulk
Sport

Vlaardingen in Beweging verhuist naar De Kulk

  • Redactie
  • 17-01-2022
  • Sport
Vlaardingen in Beweging verhuist naar De Kulk
VLAARDINGEN - Na amper een jaar te hebben gebivakkeerd op District U heeft Vlaardingen in Beweging (ViB) de verhuisdozen alweer gevuld. Door een aanpassing in de planning van de herontwikkeling moest het hoofdgebouw van het inmiddels vertrokken Unilever aan de Olivier van Noortlaan eerder dan verwacht en gehoopt leeggeruimd worden. Per 1 februari 2022 vindt de Vlaardingse sportservice organisatie onderdak in het gebouw van Zwem- en recreatiebad De Kulk. 

In januari 2021 verruilde Vlaardingen in Beweging hun kantoorruimte in het clubgebouw van SV CWO aan het Trimpad voor een ruimer en beter geschikte ruimte in het voormalige Unilever kantoor. Het idee was om hier tijdelijk onderkomen te vinden tot de ontwikkeling van het nieuwe District U, zoals het gebied inmiddels benoemd is, een permanente ruimte voor de Buurtsportcoaches, gymdocenten en collega’s van ViB zou bieden. Helaas bleek de realiteit weerbarstiger. Door lockdowns en thuiswerkbeleid is het kantoor veel minder gebruikt dan vooraf verwacht. En in de tussentijd veranderde ook de planning van de ontwikkelaar. Dit maakt dat de huurovereenkomst al per 31 december opgezegd werd en het kantoor alweer verlaten werd. 

Waar een deur sluit opent een andere

Zwembad De Kulk bood uitkomst. Een deel van het gebouw aan de Westlandseweg zou sowieso een andere indeling en functie krijgen. Een kantoor van ViB paste prima in dat plaatje. Zo heeft ViB per 1 februari weer onderdak. En als het aan beide organisaties ligt gaat de samenwerking veel verder dan het huren en verhuren van vierkante meters. ,,Beide organisaties delen een soortgelijke doelstelling. We brengen Vlaardingers in beweging. De één in het water en de andere op het droge'', vertelt zwembad directeur Philip Burlet. ,,En ook qua type organisatie lijken we in veel vlakken op elkaar.''

ViB-directeur Marvin Visser beaamt dat en vult aan: ,,Zowel ViB als De Kulk zijn een stichting die actief is in Vlaardingen op het gebied van bewegen. Maar ook op het vlak van bedrijfsvoering, personeelsbestand en financiering lijken we veel op elkaar. We ontvangen beide subsidie van gemeenten, realiseren zelf een co-financieringsstroom via deelnemers/bezoekers of extra opdrachten en fondsen. En daardoor hebben we ook een vergelijkbaar netwerk van o.a. scholen en sportverenigingen.'' Beide directeuren zien daardoor ook veel kansen in samenwerking op het gebied van efficiëntie, bedrijfsvoering, financiën en personeelsbeleid. ,,En sporters zullen sporters niet zijn als er nieuwe kansen en ontwikkelingen gezien en gepakt worden'', roepen beide heren.

Tot 31 januari zal de fysieke en telefonische bereikbaarheid van ViB mogelijk wat minder zijn dan gewenst. Maar vanaf februari is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het nieuwe kantoor van ViB. Tot die tijd kan contact gezocht worden via het rechtstreekse contactpersoon, via [email protected] of het mobiele telefoonnummer 06-10 20 97 94.

Zwem- en Recreatiebad De Kulk

Westlandseweg 200, Vlaardingen

Meer over Zwem- en Recreatiebad De Kulk →