Categorie├źn

Service

Vlaardingen Schoon Challenge: ook Scouting en Zeeverkenners doen mee!

Vlaardingen Schoon Challenge: ook Scouting en Zeeverkenners doen mee!
Nieuws

Vlaardingen Schoon Challenge: ook Scouting en Zeeverkenners doen mee!

  • Redactie
  • 22-02-2020
  • Nieuws
Vlaardingen Schoon Challenge: ook Scouting en Zeeverkenners doen mee!
VLAARDINGEN - Erger jij je ook aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen, die je op de grond ziet liggen? Je bent niet de enige! Zwerfafval is de nummer 1 ergernis in Nederland. Maar daaraan gaat binnenkort iets gebeuren, in Vlaardingen.  Op 28 maart wordt de hele stad schoongemaakt, tenminste als het aan Marjo Bazuin en Abdelakil Benomar ligt. Abdelakil is participatiemedewerker bij Minters en Marjo Bazuin is nauw betrokken bij West op zijn Best en één van de initiatiefnemers van het Repair Café. Samen werken ze aan een nieuw initiatief: De Vlaardingen Schoon Challenge ! Marjo en Abdelakil zijn meermalen per week bezig met de voorbereiding van de Vlaardingen Schoon Challenge en regelmatig berichtten ze over de stand van zaken, over organisaties die aansluiten en ook initiatieven of inwoners van Vlaardingen die op een eigen wijze hun steentje bijdragen.

Marjo: ,,Afgelopen week zijn we kennis wezen maken met de Zeeverkenners De Geuzen en het Zeekadetkorps Vlaardingen. Wat een enthousiaste jongelui ! Ze hebben het de komende weken erg druk met allerlei afspraken, maar zij gaan hun best doen om toch hun stuk van de haven schoon te maken.

Hierna zijn wij ook bij Scouting Wesselgroep geweest. Alweer zo’n ontzettend leuke, enthousiaste groep!! Ook zij gaan meedoen en wel rondom hun gebouw in de Broekpolder. Daar ligt jammer genoeg ook heel veel zwerfafval.

Steeds meer particulieren, maar ook groepen, bedrijven en organisaties willen hun steentje bijdragen en beginnen zich nu aan te melden, zó leuk!! In de Westwijk staat de teller al op meer dan 100 (!) aanmeldingen !!

Om jonge kinderen hier ook bij te betrekken, hebben wij een tekenwedstrijd bedacht : alle kinderen die op 28 maart meehelpen hun buurt schoon te maken, krijgen na afloop een echte VSC oorkonde.  Dat moet natuurlijk een heel speciale zijn, dus wij vragen alle kinderen in Vlaardingen om een mooie tekening te maken die iets met zwerfafval, de natuur en/of het milieu te maken heeft. De allermooiste zal gebruikt worden om de oorkonde mee te maken.’’

Ook enthousiast geworden? Opgeven kan via [email protected]

Houdt de website www.vlaardingenschoon.nl  in de gaten voor meer informatie!