Categorieën

Service

Vlaardingen wil ook een nachtmetro

Vlaardingen wil ook een nachtmetro
Politiek

Vlaardingen wil ook een nachtmetro

  • Redactie
  • 18-12-2022
  • Politiek
Vlaardingen wil ook een nachtmetro
VLAARDINGEN – Officieel heet het weekendmetro, maar in de praktijk wordt het ook wel de nachtmetro genoemd. Raadslid Thom van Vugt van ONS Vlaardingen vroeg het college kort geleden of er nog plannen waren om deze verder te laten rijden dan Schiedam Centrum. Naar Vlaardingen dus. Deze week kwam er een antwoord.

De gemeente is al in gesprek met de Metropoolregio, een vergadering van 23 gemeentes in de regio tussen Den Haag en Rotterdam. Die gaan namelijk ‘over het openbaar vervoer’, en ook over de metro en de RET. Dat wil niet zeggen dat in 2023 de metro al doorrijdt; de mogelijkheden worden verkend om de metro te laten doorrijden naar Vlaardingen, en voordat dat echt gebeurt gaan er misschien nog wel een paar jaar overheen. 

Wat levert een metro die doorrijdt tot aan Vlaardingen, en weer terug naar Schiedam en Rotterdam nou eigenlijk aan voordelen op? Het college antwoordt: ,,Het college ziet het belang van een nachtmetro die bijdraagt aan het vestigingsklimaat en een bijdrage levert aan de vrijetijdseconomie. Door de beschikbaarheid van de nachtmetro kan het verblijfsduur van bezoekers in Vlaardingen verlengd worden en zorgt het er voor dat Vlaardingers later in de avond/nacht van buiten de stad op een veilige manier naar huis kunnen.’’