Categorieën

Service

Vlaardinger (17) aangehouden na ernstige geweldsincidenten

Vlaardinger (17) aangehouden na ernstige geweldsincidenten
112

Vlaardinger (17) aangehouden na ernstige geweldsincidenten

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 07-08-2021
  • 112
Vlaardinger (17) aangehouden na ernstige geweldsincidenten
Laatste nieuws: Vanmiddag is een derde arrestatie in deze zaak verricht. Het gaat om een achttienjarige Schiedammer.

VLAARDINGEN/SCHARENDIJK - De politie heeft vanochtend twee jongens aangehouden voor een reeks ernstige geweldsincidenten in de regio Schouwen. Eén van hen komt uit Vlaardingen en is 17 jaar.

Politie en justitie zijn een onderzoek gestart naar de serie incidenten in Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke tussen zaterdag 31 juli en vrijdag 6 augustus. Dit onderzoek leidde zaterdagmorgen naar de regio Rotterdam. In Vlaardingen werd een 17-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. In Schiedam werd een 14-jarige jongen in zijn woonplaats gearresteerd. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze worden zaterdag verhoord.

Verdenkingen


De politie was dit tweetal al vrij snel op het spoor toen ze direct na de laatste mishandeling op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede door gealarmeerde agenten werden gecontroleerd. Omdat de 21-jarige slachtoffers nog naar het ziekenhuis moesten en er nog onvoldoende verdenkingen richting het tweetal was, werden hun gegevens genoteerd. Toen de verdenkingen sterker werden, is het tweetal zaterdagmorgen gearresteerd. Politie en justitie onderzoeken hun betrokkenheid bij de reeks incidenten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Beide verdachten hebben beperkende maatregelen opgelegd gekregen.
 

Heb jij nog beelden van deze incidenten?

De politie is nog steeds op zoek naar foto's, filmpjes of bewakingsbeelden van deze incidenten. Mensen kunnen beeldmateriaal uploaden via onderstaand tipformulier of bellen naar 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Bel je liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021208695.