Categorie├źn

Service

Vlaardings Monopoly in het Streekmuseum

Vlaardings Monopoly in het Streekmuseum
Uit

Vlaardings Monopoly in het Streekmuseum

  • Redactie
  • 24-10-2019
  • Uit
Vlaardings Monopoly in het Streekmuseum
VLAARDINGEN - Exact een jaar na het uitkomen van het populaire Vlaardings Monopoly is het nu één van de nieuwste stukken in Streekmuseum Jan Anderson. Het spel werd overhandigd door de bedenkers van het spel, Nina Odijk (13), haar moeder, kunstenares Ilona Bruins en vader Martijn Odijk.

De stickerset waarmee op een eenvoudige en goedkope manier een normaal Monopolyspel wordt overgeplakt tot een Vlaardingse versie, is binnen een jaar al door vele honderden Vlaardingers omarmd en gespeeld. Op dit unieke spelbord kan je bijvoorbeeld een rondje lopen van ’t Hof(t) naar het Hoofd en koop je onderweg Museum Vlaardingen. Terug via de Schiedamseweg naar het Zomerterras om een rondje te geven uit de pot. Ook de Kans- en Algemeen Fondskaarten zijn geheel Vlaardings, en veel grappiger geworden.

,,Het was een heel avontuur om het spel te bedenken en te laten produceren. Het is geweldig om te zien dat het zo enthousiast ontvangen is'', aldus een trotse Ilona Bruins. ,,We hebben na 1 jaar nog een zeer beperkt aantal stickersets op voorraad en dan zijn ze écht op. Daarom is het prachtig dat ons spel nu aan de collectie van het streekmuseum is toegevoegd.''

Na het in ontvangst nemen van het Vlaardings Monopolyspel, gaf Jan Anderson het direct een mooi plaatsje in de huidige speelgoedtentoonstelling. Nu ligt de Vlaardingse versie in de vitrine naast een heel oud Monopoly uit 1930. De tentoonstelling ‘Speelgoed’ loopt nog tot 31 december 2019.

Zondagmiddag 17 november wordt het Vlaardings Monopolytoernooi 2019 georganiseerd waarbij gezelligheid belangrijker is dan winnen, maar toch… Inschrijven kan via de Facebookpagina.