Categorieën

Service

Vlaardings Sport- & Preventieakkoord II voor een vitale stad

Vlaardings Sport- & Preventieakkoord II voor een vitale stad
Sport

Vlaardings Sport- & Preventieakkoord II voor een vitale stad

  • Redactie
  • 23-11-2023
  • Sport
Vlaardings Sport- & Preventieakkoord II voor een vitale stad

VLAARDINGEN - Begin november stelde het kernteam van het Vlaardings Sport- & Preventieakkoord II opnieuw spelregels vast. Hiermee kunnen Vlaardingse organisaties met een bijdrage uit het uitvoeringsbudget een bijdrage leveren aan één van de zeven ambities uit het akkoord 'Vlaardingen Beweegt Samen'. In de periode van 2023 tot en met 2026 is hiervoor ruim € 400.000,- beschikbaar.

Eerder dit jaar werden de vorige versies van het Vlaardings Sportakkoord en het Preventieakkoord samengevoegd en verbeterd. Ruim 65 maatschappelijke, sport-, welzijns-, zorg- en onderwijsorganisaties uit Vlaardingen ondertekenden de plannen. In samenspraak met het kernteam en de medewerkers van Vlaardingen in Beweging, de coördinator van het Vlaardings Sportakkoord II, werden deze week de spelregels, de aanvraagprocedure en werkafspraken gemaakt. De deelakkoorden waarop organisaties initiatieven kunnen aandragen zijn:

Vaardig in Beweging, Inclusie en Diversiteit, Sociaal veilige sport, Vitale sport- & beweegaanbieders, Ruimte voor sport en bewegen, Gezond gewicht en Mentale gezondheid.

Op www.stichtingvib.nl/sportakkoord2 vind je de spelregels en het aanvraagformulier.

Een plan indienen en uitvoeringsbudget aanvragen kan vier keer per jaar. De deadline voor het indienen van een aanvraag is dit jaar nog op 1 december 2023. In 2024, 2025 en 2026 zijn de deadlines 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december.

Bijeenkomsten voor informatie en inspiratie

Vlaardingen in Beweging is de coördinator van het Sport- & Preventieakkoord. Naast het voorzitterschap van het kernteam verzorgt #TeamViB ook het kartrekkerschap van de verschillende deelakkoorden. Per deelakkoord thema is een projectleider van ViB beschikbaar om organisaties te adviseren en ondersteunen om zo mooie initiatieven te realiseren die bijdragen aan de ambities uit het akkoord. Ook zullen deze projectleiders samen met het kernteam verschillende themabijeenkomsten organiseren. De volgende bijeenkomsten staan gepland:

- Bijeenkomst Inclusie en Diversiteit, Mentale Gezondheid en Gezond Gewicht: dinsdag 16 januari 2024, 10:30 - 13:00 uur (inclusief lunch).

- Bijeenkomst Vitale sport- en beweegaanbieders: dinsdag 30 januari, 19:30 - 21:30 uur.

Wil je een bijeenkomst bijwonen en/of op de hoogte blijven? Dan kun je je via de website www.stichtingvib.nl/sportakkoord2 aanmelden.

Kernteamleden gezocht

Momenteel bestaat het Kernteam van het Sport- & Preventieakkoord uit de maatschappelijk betrokken Paul Marseille, bekend van Omroep Vlaardingen, Natasja Heijink, Adviseur Lokale Sport namens NOC*NSF, Lindy van der Haak, namens Zorgverzekeraar DSW, Herman Berkhout, voormalig sportbestuurder in Vlaardingen, Antoinet Smallegange namens Zorgorganisatie Eerste Lijn (ZEL) en Lizbeth Pons namens team sport van Gemeente Vlaardingen. Marvin Visser, directeur van ViB treedt op als voorzitter van het kernteam. Er wordt op dit moment nog gezocht naar vertegenwoordiging uit de domeinen onderwijs en welzijn. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Marvin Visser via Vlaardingen in Beweging, te bereiken via [email protected] en 010-31 32 778.


Vlaardingen in Beweging

Churchillsingel 494, Vlaardingen

Meer over Vlaardingen in Beweging →