Categorieën

Service

Vlaardingse stadspodia bij testevenement Guido Weijers

Vlaardingse stadspodia bij testevenement Guido Weijers
Uit

Vlaardingse stadspodia bij testevenement Guido Weijers

  • Redactie
  • 19-02-2021
  • Uit
Vlaardingse stadspodia bij testevenement Guido Weijers
VLAARDINGEN - Op zaterdag 20 februari vindt er in het Utrechtse Beatrix Theater een grootschalige testvoorstelling plaats van cabaretier Guido Weijers met vijfhonderd theaterbezoekers. Met een reeks (volledig gecontroleerde) testevenementen wil de organisatie toewerken naar veilige evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. Twee medewerkers van De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal doen vol enthousiasme en interesse mee aan dit onderzoek, de Stadspodia leveren graag een bijdrage met het vooruitzicht op volle(re) zalen in Vlaardingen, uiteraard op een verantwoorde manier. 

Al langere tijd gooit de coronacrisis roet in het eten voor de evenementenbranche. Voorstellingen werden aanvankelijk gespeeld met veel minder capaciteit, maar inmiddels worden ze al maanden verplaatst of volledig geannuleerd. Fieldlab Evenementen hoopt hier met de testevenementen verandering in te brengen. In een gecontroleerde omgeving worden inzichten en data verzamelt om op termijn terug te kunnen keren naar grootschaligere evenementen. 

De Vlaardingse Stadspodia De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal hechten veel waarde aan veilig theater- en concertbezoek en dragen vanuit dit perspectief graag een steentje bij aan het onderzoek. Twee medewerkers zullen aanwezig zijn bij de testvoorstelling in het Beatrix Theater in Utrecht op zaterdag 20 februari. Als deelnemer moeten zij een negatieve corona-testuitslag (maximaal 48 uur oud) kunnen tonen en worden zij ingedeeld in één van drie onderzoeksgroepen. Vervolgens kan hen worden gevraagd om de anderhalve meter afstand tot anderen los te laten en wel of geen mondkapje te dragen. Door persoonlijke tracking systemen worden vervolgens zeer nauwkeurig de contactmomenten geanalyseerd, wat informatie verschaft over de mogelijke verspreiding van het coronavirus. 

De Stadspodia kijken uit naar het bijzondere onderzoeksevenement wat hopelijk bij zal dragen aan het sneller en veilig opengaan van de Nederlandse theater- en concertzalen. Beide podia zullen tijdens het testevenement verslag uitbrengen via de stories op hun eigen social mediakanalen (Facebook en Instagram).

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →