Categorieën

Service

VLTC tennis op duurzame tour

VLTC tennis op duurzame tour
Sport

VLTC tennis op duurzame tour

  • Redactie
  • 04-04-2016
  • Sport
VLTC tennis op duurzame tour

Fotografie: Sjaak van 't Wout

TENNIS - Tennisclub VLTC, aan de Watersportweg in de Broekpolder, is de duurzame weg ingeslagen. Tijdens de Open Dag werden de zonnepanelen die op het clubhuis zijn geïnstalleerd, officieel in gebruik genomen door John Massaar, directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. De vereniging kan nu in grote mate in eigen energiebehoefte voorzien.

Het bestuur van VLTC streeft naar meer duurzaamheid binnen de club. Zo wordt er zorgvuldig ingekocht, afval gescheiden en ledverlichting geïnstalleerd. Massaar noemde de club een voorbeeld voor sportverenigingen. Het Fonds heeft een flink deel van de investeringskosten voor haar rekening genomen.

De Open Dag werd bezocht door honderden leden en niet-leden. Naast tennis kon men genieten van hapjes, drankjes, clinics en muziek. De eigen band Stennis trad op en DJ Henk verzorgde de overige muziek. Er konden een kleine 40 kandidaat-leden worden ingeschreven, waaronder 23 jongeren. De club groeit tegen de huidige landelijke trend in, vooral met jeugdleden. Ook het niveau van de wedstrijdspelers stijgt. De vereniging wordt meer en meer een club waar jong en oud, recreatie- en wedstrijdspeler zich thuis voelen. Daaraan dragen ook de uitstekende voorzieningen en de grote groep vrijwilligers bij. En natuurlijk de twee enthousiaste trainers, die van het vooruitstrevende bestuur alle ruimte krijgen.