Categorieën

Service

Voedselbank krijgt winkelconcept

Voedselbank krijgt winkelconcept
Nieuws

Voedselbank krijgt winkelconcept

  • Redactie
  • 12-05-2022
  • Nieuws
Voedselbank krijgt winkelconcept
VLAARDINGEN - De Voedselbank in Vlaardingen gaat verhuizen maar blijft wel in de Van Baerlestraat. Het plan is om van nummer 199 te verkassen naar nummer 99-101. Dat pand is groter en dat maakt het mogelijk om over te stappen op een 'winkelconcept'. Dit betekent dat clienten niet langer een vooraf vastgesteld voedselpakket krijgen, maar zelf kunnen kiezen welke producten ze willen. 

De Voedselbank huurt het nieuwe pand vanaf 1 juni 2022 en zal na een verbouwing verhuizen naar de nieuwe plek. De huur van het nieuwe pand is hoger dan die van het huidige pand. De gemeente verstrekt vanaf 2023 het verschil in huur in de vorm van een hogere subsidie aan de Voedselbank.  

De uitgiftepunten Kerkcentrum Holy en Lucaskerk verdwijnen geleidelijk nu de Voedselbank een nieuw onderkomen heeft gevonden. Voor cliënten die niet in de gelegenheid zijn om naar de Van Baerlestraat te gaan, zoekt de Voedselbank naar een oplossing. Verder zal in het nieuwe pand ruimte zijn voor een spreekuur van het wijkteam dat op dit moment in uitgiftepunt Kerkcentrum Holy plaatsvindt.