Categorieën

Service

Voorstelling 'Struikelstenen' in De Windwijzer

Voorstelling 'Struikelstenen' in De Windwijzer
Uit

Voorstelling 'Struikelstenen' in De Windwijzer

  • Redactie
  • 29-04-2024
  • Uit
Voorstelling 'Struikelstenen' in De Windwijzer

VLAARDINGEN - Na de dodenherdenking op het Verploegh Chasseplein vindt op 4 mei in De Windwijzer een bijzondere voorstelling plaats: Struikelstenen. Verteller Marius Gosschalk neemt het publiek mee in het aangrijpende verhaal achter de struikelsteen van Salomon Zeitscheck, ondersteund door de muzikale begeleiding van Rossi Ovtcharova op viool en Izhar Elias op gitaar. Het verhaal, gebaseerd op de novelle 'Drie rode rozen' van Abel J. Herzberg, wordt op een unieke en meeslepende wijze verteld.

De voorstelling Struikelstenen is ontstaan uit de groots opgezette productie genaamd Job Passie, die eerder dit jaar op 2 april in de Bergkerk in Amersfoort werd opgevoerd in samenwerking met het Koninklijke Harmonieorkest OBK Zeist. Uit deze eerdere productie is Struikelstenen voortgekomen, waarbij het grootschalige orkest is vervangen door de subtiele klanken van viool en gitaar. Het verhaal blijft echter onveranderd en is nog steeds gebaseerd op de indrukwekkende teksten uit 'Drie Rode Rozen'.

De vertelling draait om de drie brieven die Salomon Zeitscheck schrijft aan de bijbelse figuur Job, die voor hem steeds meer een vriend en gesprekspartner wordt. Het verhaal begint bij de vijf struikelstenen voor het huis waar de familie Zeitscheck voor het laatst in vrijheid en vrede heeft gewoond. Achter iedere struikelsteen schuilt een persoonlijk verhaal, maar ook een mysterieuze koffer met de brieven aan Job neemt ons mee in het innerlijke conflict van Salomon Zeitscheck.

U bent van harte uitgenodigd om deze unieke voorstelling bij te wonen op 4 mei, om 21.00 uur, aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Een vrije gift wordt op prijs gesteld als bijdrage aan dit bijzondere evenement.


De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →