Categorie├źn

Service

Week van Lezen & Schrijven

Week van Lezen & Schrijven
Uit

Week van Lezen & Schrijven

  • Redactie
  • 25-10-2021
  • Uit
Week van Lezen & Schrijven
VLAARDINGEN - In de Week van Lezen & Schrijven organiseert de Bibliotheek de Plataan van 6 tot en met 13 november diverse activiteiten om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Voor het begrijpen van informatie van de overheid, het lezen van een medicijnbijsluiter of het invullen van formulieren zijn zij vaak afhankelijk van familie of iemand anders in hun omgeving. De Bibliotheek en haar partners zetten zich in om laaggeletterden te helpen hun basisvaardigheden te verbeteren. 

Op 6 november trapt de Bibliotheek de Week van Lezen & Schrijven af met een voorleesmarathon op de markt in Vlaardingen. Medewerkers van het Taalhuis aBc van de Bibliotheek de Plataan, Stichting Aanzet, Vluchtelingenwerk, NL training, het Albeda College en de gemeente Vlaardingen zijn op het Veerplein aanwezig om vragen te beantwoorden op het gebied van taal-, computer- en gezondheidsvaardigheden. 

In Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland vindt de prijsuitreiking plaats van de Taalheldenverkiezing 2021. Met deze prijs wordt een taalcursist, een taalvrijwilliger en een bruggenbouwer door de wethouder in het zonnetje gezet. Deze Taalhelden hebben zich op bijzondere wijze, voor zichzelf of voor anderen, ingezet om laaggeletterdheid te verminderen. 

Geïnteresseerde en/of anderstalige stadsgenoten, taalmaatjes en taalcursisten kunnen in Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland op verschillende dagen deelnemen aan een taalwandeling. Met de routebeschrijving kom je op plekken waar je misschien nog nooit bent geweest, je ontmoet nieuwe mensen én je leert ook nog iets over de geschiedenis van je stad. Tijdens de wandeling oefen je op een gezellige manier de Nederlandse taal. 

Voor meer informatie over het programma tijdens de Week van Lezen en Schrijven, de open Taalhuisdagen, workshops of vrijwilligerswerk: www.debibliotheekdeplataan.nl.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →