Categorieën

Service

Winkels komen en gaan op de Hoogstraat

Winkels komen en gaan op de Hoogstraat
Winkelen

Winkels komen en gaan op de Hoogstraat

  • Redactie
  • 05-06-2022
  • Winkelen
Winkels komen en gaan op de Hoogstraat
VLAARDINGEN – De komende maanden gaan er twee winkels weg van de Hoogstraat en komt er eentje terug. Allereerst Lokaal 97, ze zitten er dit jaar in oktober precies 10 jaar, maar of ze dat echt gaan halen? Aan de Hoogstraat 97 is het huurcontract voor Lokaal 97 per september dit jaar opgezegd en een ander pand moet nog gevonden worden.

Lokaal 97 is een winkel in tweedehands spulletjes, dat ook nog eens dienst doet als opleidingsruimte voor leerlingen van het Lentiz College: een leslokaal en winkel in één dus. Vlaardingers brengen gebruikte spullen naar de winkel, en leerlingen verkopen de items aan het winkelend publiek. Vanaf deze maand is het echter totale leegverkoop en betrokken medewerkers van de winkel, en school, zijn er verdrietig over: ,,Het gaat ons allemaal aan het hart, met onzekerheid kun je niks en we blijven hopen dat het goed komt!’’ Lokaal97 is (nog) geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur en is gesloten tijdens de schoolvakanties.

Aan de Hoogstraat 212a vertrekt eind juli slijterij en wijnhandel Tulpglas van Mo Westein naar de Fransenstraat 14. Westein zit daar dicht bij de collega’s waar ze al eerder succesvolle projecten mee gedraaid heeft tijdens de moeilijke corona-periode. Na het recente opknappen van de straat is de verwachting dat deze nog meer doorloop heeft van winkelend publiek. Daar staan echter nu nog wel wat te vullen etalages tegenover, de leegstand is er nog relatief groot in de Fransenstraat.

Voor het pand aan Hoogstraat 212a is al wel weer een nieuwe huurder gevonden: de nog relatief nieuwe zorgorganisatie Nieuw Begin start er een winkel.  Hier verkopen ze straks spullen van de dagbesteding, nieuwe sieraden, tassen en tweedehands kleding. De cliënten zullen er samen met een begeleider in de winkel aan de slag gaan.