Categorieën

Service

Zin op Zondag over de spiritualiteit van Elvis Presley

Zin op Zondag over de spiritualiteit van Elvis Presley
Uit

Zin op Zondag over de spiritualiteit van Elvis Presley

  • Redactie
  • 12-09-2022
  • Uit
Zin op Zondag over de spiritualiteit van Elvis Presley
VLAARDINGEN - Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Reden genoeg om op zondag 18 september stil te staan bij zijn bijzondere levensloop en zijn mooiste nummers in De Windwijzer.

Tijdens het programma Zin op Zondag zal deze keer predikant Fred Omvlee te gast zijn in De Windwijzer. In het dagelijks leven is hij geestelijk verzorger bij de Koninklijke Marine en Elvis fan in hart en nieren. De muziek en het levensverhaal van ‘The King of Rock and Roll’ zijn voor hem een bron van inspiratie. Dat was voor Omvlee dan ook de reden om een aantal jaar geleden te starten met de zogenaamde ‘Elvis-kerkdiensten’. Later ging hij zelf op ‘bedevaart’ naar de Amerikaanse stad Memphis en bezocht daar het graf van Presley. In 2019 schreef hij het boek Van Elvis-viering tot U2-dienst, over popmuziek in de kerk, samen met twee andere predikanten. Op deze zondagmiddag zal hij je meenemen naar het zielenleven van 'The King', die op verschillende manieren zocht naar de zin van zijn leven. Zijn mooiste nummers en gospels zullen aan bod komen, net als zijn hoogte- en dieptepunten.

Zin op Zondag is een maandelijks middagprogramma voor zinzoekers en belangstellenden die zich op levensvragen willen oriënteren. We nodigen diverse sprekers uit die ons vanuit hun eigen levenservaring aan het denken zetten. Na afloop is er voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een glaasje wijn of sap om met elkaar door te praten over de lezing. Het programma op 18 september duurt van 15.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De Windwijzer is gevestigd aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Je bent van harte welkom!

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →