Categorieën

Service

Ivo - Praktijk voor osteopathie

Ivo - Praktijk voor osteopathie

Terug

Sinds september 2017 is Ivo – Praktijk voor Osteopathie gevestigd aan de Olivier van Noortlaan 108 in Vlaardingen.
 

Wat is osteopathie?

De osteopathische filosofie gaat uit van de gedachte dat het menselijke lichaam een eenheid is en het gegeven dat het lichaam een zelfgenezend vermogen bezit. Hoewel het lichaam een eenheid is, onderscheiden we grofweg drie systemen, die in evenwicht functioneren en op verschillende manieren een onderlinge relatie onderhouden. De drie systemen bestaan uit het bewegingsapparaat, de interne organen en de schedel (en alles wat daar bij hoort). Voor de functie van deze systemen en voor het zelfgenezend vermogen is het van belang dat deze systemen een mate van beweeglijkheid bezitten.

Door deze onderlinge relaties kan een probleem, ontstaan in bijvoorbeeld de lever (intern orgaan), invloed hebben op de beweeglijkheid van de rechterarm (bewegingsapparaat) en ervoor zorgen dat er pijn in de rechterelleboog ontstaat. Enkele benamingen die aan deze klachten gegeven worden zijn bijvoorbeeld de tenniselleboog of de muisarm.

Het is dus belangrijk het gehele lichaam te onderzoeken, en de structuur die de belangrijkste rol speelt in het ontstaan van de klachten (in dit geval de lever) te behandelen. Op deze manier probeert de osteopaat zo dicht mogelijk bij de oorzaak van uw klacht te komen.

Met welke klachten kunt u bij de osteopaat terecht?

De klachten waarmee u de osteopaat terecht kunt, variëren van hoofdpijn, nek- en rugklachten tot maag- en darmklachten en van knie- en elleboogklachten tot vermoeidheid en/of concentratiestoornissen. Daarnaast kan osteopathiebij veel chronische, onbegrepen of vage klachten een oplossing bieden.
 

Wordt osteopathie vergoed?

Ivo is osteopaat D.O.-M.R.O. (Diploma Osteopathie en registratie Nederlands Register Osteopathie) Daarmee voldoet Ivo aan de eisen van de ziektekostenverzekeraars, waardoor een osteopathische behandeling (deels) vanuit het aanvullende pakket vergoed wordt.

Een verwijzing van een huisarts is niet noodzakelijk. 

Wilt u weten of osteopathie iets voor u kan betekenen? Neemt u dan vrijblijvend contact op via e-mail: [email protected] Telefonisch zijn wij te bereiken op tel: 06 - 190 79 434.