Categorieën

Service

Osteopathie en vermoeidheidsklachten

Osteopathie en vermoeidheidsklachten
Gezond

Osteopathie en vermoeidheidsklachten

  • Advertorial
  • 28-04-2021
  • Gezond
Osteopathie en vermoeidheidsklachten
VLAARDINGEN - Weinig energie, vermoeidheid, we hebben er allemaal wel eens last van. De één aan het eind van de dag, de ander staat ermee op en gaat ermee naar bed. Regelmatig kom ik de klacht vermoeidheid tegen in de praktijk. En vaak kan men de vinger precies op de zere plek leggen. Te laat naar bed, een drukke tijd achter de rug, last van de seizoenen of het gebruik van tablet of smartphone, vlak voor het naar bed gaan. Je zou dan ook verwachten dat je meer energie krijgt als dat allemaal opgelost is.

Maar, een groot deel van de mensen die mijn praktijk bezoekt blijft toch last houden van vermoeidheid. Zij letten op hun voeding, drinken water, hebben genoeg slaap, bewegen, leggen de telefoon 'op tijd weg', gebruiken vitamines, etc.etc. Dus alles is aanwezig om meer energie te hebben op dat moment.

Maar hoe komt het dan dat de vermoeidheid blijft?

Osteopathisch gezien is er een andere mogelijke oorzaak voor de vermoeidheid. Het lijf zelf. Als ik naar het lichaam kijk, zie ik een fabriekje. Een fabriek waarin voedsel omgezet wordt naar de energie die we zo nodig hebben om de dag zonder al te grote problemen door te komen. Om voedsel om te zetten naar energie is het belangrijk dat de fabriek zo goed mogelijk werkt.

Laten we eens kijken wat er zoal moet gebeuren voordat het zover is. Het begint al in de mond, waar het voedsel fijngemalen wordt en er al een begin gemaakt wordt met de vertering. In de maag wordt de spijsbrij verder gehusseld en wordt maagsap door de brij heen gemengd. Vervolgens worden in de twaalfvingerige darm de spijsverteringssappen en gal aan de brij toegevoegd, en zal in de dunne darm zal de voedselbrij verder worden afgebroken.
Vervolgens worden alle stoffen die het lichaam kan gebruiken opgenomen. Vervolgens zal de lever de afgebroken voedingsstoffen omzetten naar lichaamseigen bouw- en voedingsstoffen en verdelen over de cellen in ons lichaam. Alles wat niet door het lichaam gebruikt kan worden, wordt via de nieren en dikke darm afgevoerd. Indien dit systeem goed werkt, kan het voedsel daadwerkelijk omgezet worden naar energie en zal de vermoeidheid minder en minder worden.

En andersom geldt dat wanneer er in één van deze organen 'een probleem' optreedt, de vertering van de voeding of de opname van voedingsstoffen mogelijk niet goed verloopt. Daarnaast is het mogelijk dat door een verminderde afvoer afvalstoffen in het lijf blijven circuleren wat ook voor vermoeidheid kan zorgen. Door de oorzaak van de vermoeidheid te behandelen, blijkt  in de praktijk dat men zich na een aantal behandelingen fitter en energieker voelt en makkelijker de dag doorkomt.

Kun je zelf ook wel wat meer energie gebruiken? Of wil je gewoon eens weten wat osteopathie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Ivo-Praktijk voor Osteopathie.

Ivo - Praktijk voor osteopathie

Stoomloggerweg 8, Vlaardingen

Meer over Ivo - Praktijk voor osteopathie →