Categorieën

Service

Roze he(me)l?

Roze he(me)l?
Gezond

Roze he(me)l?

  • Ingezonden mededeling
  • 30-03-2022
  • Gezond
Roze he(me)l?
VLAARDINGEN - Het is de mooiste dag van je leven. Na 40 weken zwangerschap mag je jouw kleine spruit aan de wereld voorstellen. Je kunt niet gelukkiger zijn, je kindje is vrolijk, eet en slaapt goed, er is geen vuiltje aan de hemel. Tot je op een gegeven moment voelt dat er iets niet pluis is. Je geniet nog steeds van alles wat de kleine doet en uitkraamt, maar toch, de roze hemel lijkt iets minder roze te worden en je kunt je vinger niet op de zere plek leggen.

Je kindje begint vaker en langer te huilen dan normaal, het lijkt soms wel ontroostbaar en het maakt een gespannen indruk. Het heeft geslapen, het heeft gegeten, de luier is verschoond, dus is het waarschijnlijk goed uitgerust en gevoed, en heeft het geen last van natte billetjes. Er moet dus iets anders aan de hand zijn.

Je hebt de huisarts geconsulteerd, bent bij het consultatiebureau geweest en waarschijnlijk zijn het darmkrampjes. Om te beginnen pas je daarop de voeding aan, je fietst met de beentjes en masseert de buik met de klok mee. Maar ook dat heeft weinig effect op het gedrag van de kleine uk. Het blijft huilen en ondanks de goede adviezen blijft je kindje onrustig. Op een gegeven moment weet je niet meer wat je kunt doen, je voelt je min of meer radeloos.

In mijn praktijk zie ik vaak zulke situaties. De baby is onrustig en gespannen, heeft darmkrampjes en huilt (te) veel. Vaak merk ik tijdens het onderzoek dat er een verhoogde spanning in de buik of in de nek aanwezig is, waardoor krampjes en ongemak kunnen ontstaan. Met zachte technieken kunnen de spanningen verminderd worden waardoor de krampjes minder of niet meer aanwezig zijn. In de meeste gevallen merk je resultaat na 1 tot 3 behandelingen. Je kindje wordt rustiger, huilt minder, is uitgeruster en kan weer vrolijk zijn. En voor de ouders begint de Roze Hemel weer iets rozer te worden.

Herken je bovenstaande problemen? Heb je ook een baby die jou niet kan duidelijk maken wat het nodig heeft? Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak via tel: 06 - 190 79 434, via de mail [email protected] of via het contactformulier op www.ivo-osteopathie.nl.

Ivo - Praktijk voor osteopathie

Stoomloggerweg 8, Vlaardingen

Meer over Ivo - Praktijk voor osteopathie →