100 uur per jaar gratis parkeren voor uw visite

10-02-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Tot nu toe konden bewoners in het centrum van Vlaardingen met betaald parkeren gebruik maken van de bezoekerskaart om bezoek goedkoper te laten parkeren. Vanaf nu is er de nieuwe Visiteregeling Parkeren Vlaardingen en kunnen bewoners hun bezoek aanmelden met de web-app. Met het nieuwe parkeerbeleid wil de gemeente het parkeren eenvoudiger en goedkoper maken.

Het aanvragen van de Visiteregeling Parkeren Vlaardingen en het downloaden van de web-app is kosteloos. Ieder adres krijgt 25 uur parkeren voor bezoek gratis per kwartaal. Als er meer tijd nodig is, kunnen bewoners via de web-app saldo bijkopen voor half tarief tot maximaal 300 uur per jaar.

Om van de web-app gebruik te maken, vragen centrumbewoners via het gemeenteloket eenmalig de Visiteregeling Parkeren Vlaardingen aan en de web-app. Via de gebruiksvriendelijke app is te zien hoeveel uren er nog staan en zijn extra uren bij te kopen. Bovendien is het mogelijk om de kentekens van bezoekers op te slaan, iemand te machtigen en de parkeergeschiedenis te bekijken.

De bezoekerskaart voor de parkeerautomaat is te gebruiken tot mei 2019. Vanaf 1 mei 2019 kan de parkeerautomaat bezoekerskaarten niet meer uitlezen. Gebruikers van een bezoekerskaart kunnen op elk gewenst moment de bezoekerskaart inleveren bij de gemeente en het resterende tegoed terugkrijgen. 


Wie er zelf niet uitkomt, kan met vragen naar een van de inloopuren komen.

Op het stadskantoor op Westnieuwland 6:

maandag 11 februari 2019 tussen 16.00 – 19.00 uur

maandag 18 februari 2019 tussen 16.00 – 19.00 uur
 

In de bibliotheek aan de Waalstraat 100:

maandag 25 februari 2019 tussen 10.00 – 11.00 uur

donderdag 28 februari 2019 tussen 10.00 – 11.00 uur

 

Medewerkers van de gemeente en de bibliotheek staan voor u klaar om uitleg te geven, samen met u de Visiteregeling en de web-app aan te vragen of te laten zien hoe de app werkt.


Meer informatie


Alle bewoners in het gebied met betaald parkeren ontvangen een brief met folder over de nieuwe regeling. hier!  vindt u een uitgebreide handleiding, veel gestelde vragen en duidelijke instructiefilmpjes van hoe het werkt.Gerelateerd