Eerste maatschappelijke beursvloer groot succes!

24-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Maar liefst meer dan 100 ‘matches’ zijn er gisteren gemaakt in de Grote kerk aan de Markt in Vlaardingen; maatschappelijke organisaties en ook bedrijven spraken er op de eerste Maatschappelijke Beursvloer af hoe ze elkaar kunnen ondersteunen. Die afspraken werden ter plekke omschreven in concrete afspraken en vastgelegd bij een tweetal notarissen die, ook geheel belangeloos, hieraan hun medewerking gaven.

Een groot succes dus bij dit nieuwe initiatief waarbij vertegenwoordigers van tientallen maatschappelijke organisaties uit Vlaardingen, Schiedam en Maasluis bijeen kwamen om met gesloten beurzen eigen expertise, materiaal, ruimte of menskracht ter beschikking te stellen. Naast het vele aanbod was er vraag naar kennis van ICT, juridische vraagstukken, organisatieadvies, bouwen websites, technische vaardigheden, communicatie, tuinaanleg, coaching, tijdelijk beschikbaar stellen van ruimte aan organisaties ten behoeve van  vrijwilligersavonden, trainingen, opslag, cursussen en andere activiteiten. Wat de één (over) heeft kan de ander goed gebruiken.

Wie een afspraak maakte en vastlegde kreeg een zogeheten ‘wuppie’ op de kleding geplakt en sommigen liepen met wel vier of vijf van ‘die dingen’ rond. Positief was zeker ook de bijdrage vertegenwoordigers van het bedrijfsleven; onder meer Kloet Onderhoud en Dijkshoorn Euromovers droegen hun steentje bij. Niet zonder meer gericht op de eigen bedrijfsvoering dus, maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen, met oog voor organisaties die zich onder meer voor ‘kwetsbaren’ in de samenleving inzetten.

Na deze eerste, succesvolle beursvloer zullen er zeker meer volgen. MATCH MVS wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. en de Rabobank.

Meer weten of ook meedoen? Kijk dan even op www.matchmvs.nl Op die website zullen ook de gemaakte afspraken worden gepubliceerd.Gerelateerd