Steeds meer animo voor Vlaardingen Schoon Challenge

03-02-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Erger jij je ook aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen, die je op de grond ziet liggen? Je bent niet de enige! Zwerfafval is de nummer 1 ergernis in Nederland. Maar daaraan gaat binnenkort iets gebeuren, in Vlaardingen.  Op 28 maart wordt de hele stad schoongemaakt, tenminste als het aan Marjo Bazuin en Abdelakil Benomar ligt. Abdelakil is participatiemedewerker bij Minters en Marjo Bazuin is nauw betrokken bij West op zijn Best en één van de initiatiefnemers van het Repair Café. Samen werken ze aan een nieuw initiatief: De Vlaardingen Schoon Challenge ! Marjo en Abdelakil zijn meermalen per week bezig met de voorbereiding van de Vlaardingen Schoon Challenge en regelmatig berichtten ze over de stand van zaken, over organisaties die aansluiten en ook initiatieven of inwoners van Vlaardingen die op een eigen wijze hun steentje bijdragen.

Afgelopen week kreeg Marjo bericht dat de Glutton, inclusief  ‘chauffeur’,  ingezet wordt bij de Vlaardingen Schoon Challenge! Marjo: ,,Mooi apparaat joh!!’’ Voor wie niet precies weet wat een Glutton is, is hier een filmpje ervan.

Marjo is inmiddels ook al bezig met een raamposter en meldt dat de aanmeldingen nu aardig binnen beginnen te komen. En ook van organisaties en bedrijven. Zo heeft McDonalds Vlaardingen al beloofd mee te zullen doen, evenals Waterweg Wonen en de Kroepoekfabriek.

Marjo: ,,Wij hadden overleg met Rory Dickhof van de Kroepoekfabriek. Zoals jullie weten, willen wij echt IEDEREEN bij de Challenge betrekken en om de oudere jeugd te bereiken, heb je wel wat andere kanalen nodig. Rory was heel enthousiast en kwam met goede ideeën. Hij gaat kijken of hij jongeren kan vinden die een zwerfafvalrap willen maken die dan gebruikt zal worden bij het betrekken van de jeugd. Ook willen wij graag in elke wijk interviews filmen met mensen die al langer bezig zijn met zwerfafval opruimen. In de Westwijk hebben wij elke week een “kanjer van de week” die in het zonnetje gezet wordt en hopelijk andere mensen zal stimuleren om ook mee te gaan helpen.

En na de Kroepoekfabriek hadden wij een heel leuk gesprek met Carla Loos van Waterweg Wonen. Zij zijn ook blij met de Challenge en wij hebben met WaWo bekeken waarmee zij ons zouden kunnen ondersteunen. Hier horen jullie binnenkort meer over ... Wat steeds opvalt is, dat alle mensen die wij spreken zo ontzettend enthousiast zijn over onze Challenge. Dat móet toch een succes gaan worden?!

Ook enthousiast geworden?

Opgeven kan via vldschoon@gmail.com

Houdt de website www.vlaardingenschoon.nl  in de gaten voormeer informatie!

 Gerelateerd