Categorieën

Service

Bevrijdingsfestival 5 mei bij de Krabbeplas

Bevrijdingsfestival 5 mei bij de Krabbeplas
Uit

Bevrijdingsfestival 5 mei bij de Krabbeplas

  • Redactie
  • 21-04-2024
  • Uit
Bevrijdingsfestival 5 mei bij de Krabbeplas

VLAARDINGEN - Sinds een paar jaar wordt Bevrijdingsdag in Vlaardingen gevierd in het Oranjepark nadat jarenlang de Krabbeplas de centrale locatie was. Maar dit jaar is het Oranjepark niet beschikbaar. De reden? Vooral een wel erg nat voorjaar, waardoor het terrein nu niet zwaar belast kan worden. Dat gaf wat hoofdbrekens voor het bestuur van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen, dat op zoek moest naar een nieuwe locatie. Het programma lag al klaar, en er zijn nu nog maar twee weken te gaan tot zondag 5 mei.

Woordvoerder van de SNGV, Jan Wilmer, is eruit. ,,Het wordt weer de Krabbeplas, en het besluit daarover is afgelopen dinsdag gevallen. In goed overleg met de gemeente, en met andere partijen die ook betrokken waren bij evenementen rond 750 jaar Stadsrechten in Vlaardingen. Het Oranjepark heeft natuurlijk een geheel eigen sfeer, met de laantjes en het groen, wat intiemer dan de locatie Krabbeplas. Dat vangen we op door er bij de Krabbeplas een mooi, aangekleed festivalterrein van te maken. met banieren en allerlei andere zaken. En van het oorspronkelijke programma hoefde er niets te ‘sneuvelen’, integendeel; er is nog wat bijgekomen, waarbij de waterrijke omgeving betrokken wordt, zoals flyboards. En ook de parachutisten komen weer''.

Kortom, waar je vroeger meer locaties voor af moest, is nu op één groot terrein geconcentreerd. Wie meer wil weten over wat er allemaal te doen is vindt dat hier!