Vlaardingse zus en broer Wereldkampioen zeilen!

03-08-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Alle aandacht op sportgebied gaat deze tijd zo ongeveer naar de Olympische Spelen, en iets verder terug naar de Tour de France, het EK voetbal en Wimbledon. Dat Vlaardingen sinds afgelopen vrijdag er twee kersverse wereldkampioenen heeft was ons bijna ontgaan.

Het gaat hier om Pim en Lisa van Vugt die afgelopen vrijdag in Travemunde (Duitsland) wereldkampioen zeilen werden in de RS500 klasse. Er deden teams uit acht verschillende landen mee en Pim en Lisa zijn het eerste team uit Nederland dat de wereldtitel in deze klasse wist te behalen ! Een uitmuntende prestatie van deze jonge zeilers: Pim is 21 jaar en Lisa 20 jaar en wonen nog bij hun ouders in de Holy. Dat belooft nog wat voor de toekomst !

Pim: ,,M'n ouders hebben een boot op het Grevelingenmeer en daar hebben we altijd gevaren en dat doen we nog steeds samen. Zelf heb ik op mijn 7e jaar een jaar zeilles gehad bij Watersportvereniging  De Bommeer, waar mijn vader nog steeds lid is. Daarna ben ik op les gegaan op het Grevelingenmeer bij verschillende watersportverenigingen.  Lisa en ik voeren jaren lang recreatief, en dan ook vooral samen, en in 2012 zijn we los van elkaar gaan wedstrijdzeilen. Mijn zus vond dat niet zo leuk want we voeren een-mans boot en zij wil graag ‘bemannen’, deel uit maken van een team, en ze stopte daar uiteindelijk best snel mee. Ik ben zelf  in verschillende nationale teams gekomen en zit daar nog steeds bij’’.

,,Vorig jaar was het WK RS500 in Nederland en we hebben toen besloten om weer af en toe samen te gaan varen’’, vervolgt Pim. ,,We hebben toen een boot gekocht en vorig jaar zijn we op dat WK 6e geworden. Door mijn drukke agenda hebben we dit jaar niet veel kunnen trainen, een paar dagen vanuit Herkingen (Grevelingenmeer) en we hebben een wedstrijd in België gevaren als voorbereiding. We waren dan ook wel een beetje verbaast dat we zo lekker voeren en zijn dan ook erg blij met hoe we hebben gevaren’’.

Is er naast het zeilen nog iets anders voor Pim en Lisa ? Pim: ,,Naast het vele zeilen studeer ik Maritieme Techniek in Rotterdam en gaat Lisa aan haar studie Ergotherapie in Rotterdam beginnen. Qua ambities ben ik wel al bezig met andere klassen waar het niveau een stuk hoger is (Olympische klasse) en Lisa wilt gewoon heel graag bemannen in de RS500 klasse en het liefst bij mij. We hadden wel samen de ambitie om Wereldkampioen te worden, maar dat het dit jaar al zou lukken was wel een verrassing !’’, besluit Pim.

 Gerelateerd