Categorie├źn

Service

Samen zeilkampioen: Vlaardinger Pim en Schiedammer Wouter

Samen zeilkampioen: Vlaardinger Pim en Schiedammer Wouter
Sport

Samen zeilkampioen: Vlaardinger Pim en Schiedammer Wouter

  • Redactie
  • 27-07-2022
  • Sport
Samen zeilkampioen: Vlaardinger Pim en Schiedammer Wouter

Kersverse kampioenen Pim en Wouter

VLAARDINGEN/WORKUM - Vandaag is Pim van Vugt uit Vlaardingen samen met Schiedammer Wouter Stiphout Europees Kampioen geworden in de Javelin klasse. De Javelin is een supersnelle tweemans zwaardboot met spinaker Het evenement duurde vier dagen en vond plaats in Workum, Friesland. Er waren 19 teams vanuit drie verschillende landen: Nederland, Duitsland en Engeland.

,,We hebben elke dag een goed windje gehad, op dag twee nam die zelfs iets teveel toe, waardoor we een wedstrijd minder hebben gevaren'', aldus Pim van Vugt. ,,De concurrentie kwam vooral van de Duitsers die al tientallen jaren actief zijn in deze klasse''. Desondanks wist het Nederlandse team met Pim en Wouter acht wedstrijden te winnen, waardoor al voor de laatste dag bekend was dat het duo de winst in handen had. Pim: ,,De boot heb ik nu drie jaar in mijn bezit en ik heb een hoop eraan moeten verbeteren. Met nieuwe zeilen van North Sails hebben we de boot al sneller weten te maken. Wij varen met boot 405 die in 1978 gebouwd is en die in 1979 al eens eerder Europees Kampioen is geworden; het is dan leuk om specifiek met die boot de titel te pakken''.

De laatste keer dat een Nederlands team de Europese titel wist te bemachtigen was in 2000. Normaal zien we Pim met zijn zus varen, maar die kon niet. "Ik kende Wouter al een tijdje binnen het zeilen, maar had nog nooit met hem gezeild, alleen tegen hem'', vervolgt Pim. ,,Het is mooi dat hij tijd had in zijn agenda om met mij te trainen en dit evenement te varen. Toch is het jammer dat hij momenteel in Schiedam woont, maar dat heeft niet voor problemen gezorgd in de boot", besluit de Vlaardinger met een glimlach.

De einddklassering van de top 5:

1. NED Pim van Vugt & Wouter Stiphout  8pt
2. GER Jens Schlittenhart & Rene Trebbes 18pt
3. GER Malte Riesner & Ralfs Wilhelms 21pt
4. GER Christian Wirtz & Thorsten Fisher 31pt
5. NED Wardo Dietrich & Bouwe Elzinga 43pt