Categorieën

Service

Website bundelt burgerinitiatieven

Website bundelt burgerinitiatieven
Nieuws

Website bundelt burgerinitiatieven

  • Redactie
  • 19-12-2015
  • Nieuws
Website bundelt burgerinitiatieven

VLAARDINGEN - Er zijn in Vlaardingen tal van burgerinitiatieven; activiteiten en projecten waarbij inwoners van Vlaardingen verantwoordelijkheid nemen voor hun straat, hun wijk, hun stad. De Maatschappelijk Kring Vlaardingen (MKV) heeft geconstateerd dat deze initiatieven vooral bekend zijn bij de direct betrokken burgers en nagenoeg nauwelijks bekendheid genieten bij burgers of maatschappelijk betrokken ondernemingen uit andere wijken. Terwijl het juist deze lopende projecten zijn die inspirerend kunnen zijn voor anderen. 

De Maatschappelijke Kring heeft in haar verbindende en faciliterende rol de gemeente Vlaardingen aangeboden een website te ontwikkelen en te onderhouden, waarop structureel ruimte wordt geboden aan initiatiefnemers, burgerparticipanten en initiatiefvoorstellen. Enerzijds ter inspiratie en lering voor een ieder, anderzijds om inzicht te verkrijgen in de omvang en voortgang van de initiatieven in Vlaardingen. 

Bent u zo’n initiatiefnemer of betrokken bij één of meer burgerinitiatieven? Maak uw initiatief dan meer zichtbaar, niet alleen voor burgers in Vlaardingen maar voor iedereen in Nederland en sluit u aan. U kunt zichzelf aanmelden via een invulformulier op de website van de MKV die u kunt vinden via MKV Vlaardingen of het sturen van een mail naar [email protected].  Wees er snel bij want in de eerste fase is er plaats voor zo’n 20 projecten op onze site!