Categorieën

Service

Vandaag: van snuffelmarkt tot battle of the bands!

Vandaag: van snuffelmarkt tot battle of the bands!
Uit

Vandaag: van snuffelmarkt tot battle of the bands!

  • Redactie
  • 21-04-2024
  • Uit
Vandaag: van snuffelmarkt tot battle of the bands!

VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected]  U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.

Snuffelmarkt

Er is een snuffelmarkt aangekondigd op het Veerplein. Daar staan vandaag vanaf 12.00 uur kramen waar je nog weleens bijzondere spulletjes op de kop kan tikken. En uit ervaring weten we dat afdingen ook een optie is. U spaart in ieder geval parkeergeld uit vandaag want parkeren is op zondag gratis op straat. Het is vandaag verder geen koopzondag, maar de supermarkten en in het centrum Kruidvat zijn eigenlijk altijd wel open.


Vesper in de Bethelkerk

In de Vlaardingse Bethelkerk (Verkadesingel) is er zondag 21 april om 17.00 uur een maandelijkse Vesper: muziek, stiltes en een korte bezinning. Voor kerkmensen en zeker ook voor niet-kerkmensen een mooi uurtje om even tot rust te komen in de hectiek van alledag. De Vespercantorij laat van zich horen in een prachtige akoestiek maar er is ook samenzang.

In de periode september tot en met mei is er iedere derde zondagmiddag van de maand een Vesper Inloop met koffie en thee vanaf 16.30 uur. De toegang is gratis.


Battle of the haring-bands

Op zondag 21 april is KOFA aan de Zomerstraat 41 ‘the place to be’: vanaf 13.00 uur kun je er terecht voor de finale van dé popprijs van Vlaardingen, de Haringkoppen-coverband-contest. Drie bands zullen met elkaar de strijd aangaan: Nine Miles, Fishbank & Fountain.

Dit zijn de winnaars uit de drie eerder gehouden voorrondes en in de finale valt er een optreden te verdienen tijdens het Haring & Bierfeest dit jaar.

De presentatie is zondag in handen van Dominique de Wilt, en DJ Helmsman verzorgt lekkere muziek vanaf de aanvang om 13:00 uur. En belangrijk: de toegang is geheel gratis!


Powervrouwen van Vlaardingen

De Vlaardingse geschiedenis wordt vaak gekenmerkt als het verhaal van hardwerkende mannen in de visserij. Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. Toch hebben veel vrouwen wel degelijk hun stempel gedrukt op de Vlaardingse samenleving. En dat doen ze nu nog steeds. Museum Vlaardingen vindt het daarom hoog tijd om de Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de geschiedenis te halen en presenteert de tentoonstelling Powervrouwen van Vlaardingen.

Het Museum Vlaardingen is vandaag open vanaf 12.00 uur


Het weer

Vandaag is het vooral droog, laat de zon zich regelmatig zien en wordt het een graad of 11. Een paraplu lijkt niet echt nodig.