Categorieën

Service

'Binnenstad wordt groener en levendiger'

'Binnenstad wordt groener en levendiger'
Nieuws

'Binnenstad wordt groener en levendiger'

  • Redactie
  • 05-11-2022
  • Nieuws
'Binnenstad wordt groener en levendiger'
VLAARDINGEN - Na de transformatie van de Fransenstraat naar een groener plein, zijn nu de Kuiperstraat en het Schoutplein aan de beurt. Maandag 7 november starten de werkzaamheden voor de vergroening van de Kuiperstraat en vanaf 17 november op het Schoutplein.


Kuiperstraat

Vanaf de Xenos tot aan de Kuipershof komt extra groen, een nieuw speeltoestel en rondom de beplanting komen zitranden. De speeltoestellen voor de voormalige C&A worden eerst weggehaald. De werkzaamheden vinden in eerste instantie alleen in november plaats en worden in januari hervat. Zo hebben de ondernemers geen overlast in de belangrijke decembermaand. Pas in de tweede fase komt het speeltoestel terug.


Schoutplein

Op het Schoutplein wordt de middenstrook tussen de bomen omgevormd naar een border en ook langs de overkapping komen drie plantvakken, met zitgelegenheid. Naar verwachting starten de werkzaamheden op donderdag 17 november en het duurt ongeveer 2 weken. Gedurende deze werkzaamheden zijn diverse parkeerplaatsen tijdelijk niet beschikbaar. Voor het vergroenen worden geen parkeerplaatsen opgeofferd.

De gemeente benadrukt in haar berichtgeving over de werkzaamheden dat deze onderdeel uitmaken van de plannen om de binnenstad compacter, bruisender, beter bereikbaar, schoner, veiliger en dus ook groener maken. Wethouder Bart Bikkers: “Het levendiger maken van de binnenstad is een belangrijke ambitie van de gemeente. De binnenstad moet een populaire plek worden voor Vlaardingers en bezoekers uit de regio. Een gezellige en multifunctionele binnenstad met volop evenementen en kleinschalige recreatie, waar je kunt ontspannen, wonen, winkelen, werken en ontmoeten. De gemeente werkt met veel partijen samen om dit te bereiken.”