Categorieën

Service

'Burgemeester overtreedt zes wetten'

'Burgemeester overtreedt zes wetten'
Nieuws

'Burgemeester overtreedt zes wetten'

  • Redactie
  • 15-09-2017
  • Nieuws
'Burgemeester overtreedt zes wetten'
VLAARDINGEN - Bewoners van Emaus, Plein Emaus en de Jan Ligthartstraat hebben zich tot de gemeenteraad gekeerd in een poging burgemeester Annemiek Jetten 'tot rede te brengen'. Jetten heeft op 28 juni een horecavergunning verleend aan café De Gouden Leeuw aan het Emaus en dat is bij de omwonenden volledig in het verkeerde keelgat geschoten. ,,Het besluit van de burgemeester overtreedt maar liefst zes wetten'', schrijven zij aan de gemeenteraad.

De door één van de bewoners op 5 juni geuite bezwaren zouden niet serieus zijn genomen en afgedaan met de mededeling dat de bestemming nu eenmaal een café toelaat. De bewoners zitten echter helemaal niet te wachten op een nieuw café in het pand. Zij hebben hun buik nog vol van de ervaringen opgedaan met eerdere exploitanten van het café in de afgelopen jaren: spanningen. onrust en overlast.

Vooral de grootschaligheid van de nieuwe plannen stuit hen tegen de borst. ,,Buiten alle proporties'', zo vinden de omwonenden. ,,Het voormalige buurtcafé had een kleinschalig, buurtgericht karakter en was voorzien van twee biljarttafels en vier tafels met stoelen. Van een terras was geen sprake. De nieuwe vergunning voorziet echter in een café met zo'n 200 vierkante meter buitenterras en alleen al 177 zitplaatsen, exclusief staanplaatsen en exclusief een ondefinieerbare ‘achterkamer’.'' De klagers vinden dat een zo grootschalig plan niets meer met een buurtcafé te maken heeft. ,,Dit hoort totaal niet thuis in een woonwijk.''

,,Wij kunnen ons niet voorstellen dat de gemeente de tijd wil terugzetten naar opnieuw overlast en verstoringen van de openbare orde die het karakter en de ‘woonrust’ van Ambacht zullen aantasten'', besluiten de omwonenden. Zij vragen de gemeenteraad dan ook de burgemeester ertoe te bewegen de vergunning te herroepen.