Categorie├źn

Service

3 toevoegingen aan je tuin waar je je kinderen blij mee kunt maken

3 toevoegingen aan je tuin waar je je kinderen blij mee kunt maken
Wonen

3 toevoegingen aan je tuin waar je je kinderen blij mee kunt maken

  • Ingezonden mededeling
  • 26-01-2023
  • Wonen
3 toevoegingen aan je tuin waar je je kinderen blij mee kunt maken
Je wilt natuurlijk niets liever in het leven dan je kinderen blij maken, want daar word je zelf ook blij van. Als je de rijkdom van een eigen achtertuin hebt, dan bezit je al iets moois met veel potentie om je kinderen in hun behoeftes tegemoet te komen. Wat kun je toevoegen aan je tuin om je kinderen blij te maken? We bespreken drie opties voor mensen die in het bezit van zijn van een relatief ruime tuin.

Trampoline

Kinderen hebben doorgaans een hoop energie die ze graag kwijt willen. Maar daar ontbreekt in huis vaak de ruimte voor. Een ideale oplossing om dat het hoofd te bieden, is door te investeren in een trampoline voor in de tuin, bijvoorbeeld een mooie Exit trampoline op poten met veiligheidsnet. Deze is gemakkelijk te plaatsen in de tuin en bied je kinderen een uitstekend instrument om zich op uit te leven in een veilige omgeving waar je ze zelf makkelijk in de gaten kunt houden. Wil je liever een trampoline die beter geïntegreerd is in de tuin? Kies dan voor een inground Berg trampoline. Deze graaf je in, waardoor hij maar net boven het maaiveld uitsteekt. Je hebt dan ook geen veiligheidsnet meer nodig.

Parcours

Ook fietsen, skeeleren of gewoon lekker rennen is een manier voor kinderen om zich uit te leven. Dan kan buiten de deur, maar daar is het natuurlijk niet zo veilig en vertrouwd als in de eigen achtertuin. Ook kun je ze buitenshuis natuurlijk niet zo goed in de gaten houden als in de eigen achtertuin. Als je tuin zich ervoor leent, probeer dan een parcours te creëren voor je kinderen waar ze op los kunnen gaan zonder de beplanting te slopen of het gras naar z’n mallemoer te helpen. Met die mogelijkheid in de achtertuin slapen ze ’s avonds vast goed, omdat ze de energie goed hebben kunnen kwijtraken. 

Verstopplekken

Niet alles wat kinderen doen om zich te vermaken, gaat gepaard met veel lichamelijke inspanning, en dat hoeft ook niet. Maar de hele middag op de bank liggen gamen of tv kijken is ook niet wenselijk. Het liefst heb je dat ze buiten spelen. Een onschuldig, maar spannend spelletje als verstoppertje spelen is een leuke activiteit om buiten te doen. Dan is het natuurlijk wel fijn als men zich ook daadwerkelijk op verschillende plekjes goed kan verstoppen. Maak van je achtertuin een paradijs van verstopplekjes met beplanting en andere objecten, zodat je kinderen ‘gewoon’ in de eigen achtertuin met vriendjes en vriendinnetjes verstoppertje kunnen spelen.

Alles voor de kinderen, ook al heb je zelf deze luxe misschien wel helemaal niet gehad als kind. Maar als je wilt dat je kind net als jij vroeger niet de hele dag binnen zit, maar in beweging komt door buiten te spelen, dan helpen bovenstaande zaken om dat te faciliteren. En zo kun je zowel jezelf als je kinderen blij maken door je tuin zo goed mogelijk te benutten!