Categorie├źn

Service

Aanhoudingen bij illegale brandstapel vreugdevuur

Aanhoudingen bij illegale brandstapel vreugdevuur
Nieuws

Aanhoudingen bij illegale brandstapel vreugdevuur

  • Redactie
  • 27-12-2019
  • Nieuws
Aanhoudingen bij illegale brandstapel vreugdevuur
VLAARDINGEN – Annemiek Jetten is alweer iets meer dan drie weken weg en Bas Eenhoorn alweer officieel twee weken interim burgemeester van Vlaardingen. Dat heeft echter niets veranderd wat betreft de vreugdevuren rond Oud & Nieuw: die waren verboden en die blijven verboden. Dat weerhield een groep Vlaardingers in de Westwijk aan de Marathonweg er niet van om toch wat te proberen.

Vanmiddag rond vier uur greep de politie in bij het terrein aan de Marathonweg waar vroeger Fortuna Vlaardingen voetbalde en er later vreugdevuren werden gehouden. Op die plek kun je redelijk ongezien tewerk gaan, want ze wordt voor het zicht afgeschermd door bergen grond, die daar tijdelijk opgeslagen is. Of de politie getipt was dat er een brandstapel werd gebouwd? ,,Laten we het zo zeggen, je hebt je aandachtsplekken’’, was het antwoord.

In ieder geval lagen er al enkele honderden pallets, en was er een ‘gezellig’  onderkomen met een soort tentje gemaakt waar je kon schuilen, mocht het gaan regenen. Die gezelligheid werd vanmiddag echter onderbroken door verschillende politie-eenheden die een bezoekje brachten aan de Marathonweg en daar een aantal aanhoudingen verrichtten. Mee naar het bureau om proces verbaal op te maken dus, maar een voorlopig verblijf zal er waarschijnlijk nog niet inzitten. Wel valt er een boete te verwachten, en wie vanaf nu op het terrein wordt aangetroffen overtreedt daarmee al de wet; er staan namelijk inmiddels borden met “artikel 461 Verboden Toegang” en het terrein is weer ontruimd nadat de brandweer de paar vuurtjes die er brandden geblust had.

De politie vertelde er nog wel vaker te gaan surveilleren tot en met de jaarwisseling en we verwachten dat er nog wel een ‘kat en muisspel’  gespeeld wordt. Misschien dit jaar wel voor het laatst.