Categorieën

Service

Activiteiten voor kleuters in de Kindertuinen

Activiteiten voor kleuters in de Kindertuinen
Uit

Activiteiten voor kleuters in de Kindertuinen

  • Redactie
  • 09-07-2021
  • Uit
Activiteiten voor kleuters in de Kindertuinen
VLAARDINGEN - Na het succes van de zomerse activiteiten vorig jaar, voor kinderen die niet op vakantie konden, biedt Kindertuinen Vlaardingen dit jaar een actief programma aan voor kinderen van vier, vijf en zes jaar. Op het terrein van Stadslandbouw Van Ruytenburch, bij de kas naast ’t Hof/Oranjepark, ligt op de dinsdagen in de tweede, derde, vierde en vijfde week van de zomervakantie elke keer de focus op een ander onderwerp binnen het thema van de vier windstreken. Lekker ontspannen buiten bezig zijn, in inheemse natuur op een veilige en overzichtelijke locatie, met voorzieningen onder handbereik en een grote kas voor eventueel slechter weer. 

Onder begeleiding van ervaren vrijwilligers kunnen maximaal vijftien kinderen aan de slag met spelend leren. Over de vier dagen verdeeld is er theater of voorlezen, buitenspel, knutselen, zingen, quiz, muziek, opdrachtjes uitvoeren, stoepkrijten, muziek, geurtje, katapult, wormenhotel, boekje maken, klimmen, klauteren en balanceren, natuurlijke chips bakken, eetbare bloemen proeven, een lekkere lunch zelf klaarmaken en vragen stellen aan de gastdocent. Plezier staat voorop, ouders of verzorgers zijn welkom om de kinderen tussen 10.30 en 10.40 uur te brengen en tussen 15.00 en 15.10 uur weer op te halen met inachtneming van 1,5 m afstand en desinfectie van de handen.

De onderwerpen zijn: 27 juli Vogels & Waterdieren, 3 augustus Groenten & Kruiden, 10 augustus Bloemen & Vlinders, 17 augustus Bomen & Planten. Deelname is gratis, dankzij financiële ondersteuning van het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. maar vooraf aanmelden is verplicht. Je kind is welkom na bevestiging via de mail. Graag aanmelden bij [email protected] met datum of data (meerdere weken deelnemen kan ook), de voor- en achternaam van het kind, j/m, geboortedatum plus e-mailadres en mobiel telefoonnummer van contactpersoon.