Categorieën

Service

Alzheimer café over domotica in Frankeland

Alzheimer café over domotica in Frankeland
Gezond

Alzheimer café over domotica in Frankeland

  • Ingezonden mededeling
  • 27-09-2023
  • Gezond
Alzheimer café over domotica in Frankeland

VLAARDINGEN - Heeft u te maken met geheugenproblemen of (beginnende) dementie of zorgt u voor een naaste met dementie? Wilt u meer informatie over deze ziekte, in gesprek komen met professionals en/of contact hebben met lotgenoten? U bent van harte welkom om naar het Alzheimer Café Schiedam te komen!

De Frankelandgroep organiseert elke tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in locatie Frankeland (Sint Liduinastraat 10, Schiedam), om 19.30 uur (inloop: 19.00 uur). Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Domotica en techniek in de ouderenzorg

Met kleine aanpassingen in huis kun je voorkomen dat je jezelf (of dat jouw naaste zichzelf) bezeert. Je houdt meer overzicht en kunt meer dingen zelf blijven doen. Zo helpen (technologische) hulpmiddelen om veilig en prettig zelfstandig te (blijven) wonen. In onze verpleeghuizen worden ook verschillende technieken ingezet op het gebied van ontspanning en training.

Renate van den Broek (activiteitenbegeleider in locatie Frankeland) zal u vertellen over verschillende vormen/soorten van domotica, waaronder de zogenoemde ‘Illi-tv’, een ‘VR-bril’ en nog veel meer. Leon Handels (casemanager dementie van de Frankelandgroep) zal dit Alzheimer Café begeleiden.

Bezoek voor meer informatie de website van de Frankelandgroep.


Frankelandgroep

Sint Liduinastraat 10, Schiedam

Meer over Frankelandgroep →