Categorieën

Service

Bach in de Bethelkerk

Bach in de Bethelkerk
Uit

Bach in de Bethelkerk

  • Redactie
  • 22-10-2023
  • Uit
Bach in de Bethelkerk

VLAARDINGEN - Op 29 oktober wordt in de Bethelkerk aan de Burgemeester Verkadesingel 26, in de vierde cantatedienst van dit jaar, de cantate ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ (BWV 80) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) uitgevoerd. Bach schreef deze cantate toen hij al een aantal jaar werkzaam was als cantor-organist in Leipzig, gebruik makend van materiaal dat hij eerder schreef in Weimar.

De cantate opent met een groot koraalmotet in de vorm van een fuga, die Gods omarming van de schepping symboliseert. Slechts binnen de muren van de veilige burcht van het geloof is heil te verwachten en kunnen de mensen zo zorgeloos zingen. Tevens wordt uitgevoerd het motet ‘ Und ich hӧrte eine grosse Stimme’ van Melchior Franck (1573 – 1639)

Uitvoerenden: Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, Collegium Delft, orgelcontinuo en hoofdorgel: Arjen Leistra, solisten: Mariët Kaasschieter (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt), Adrian Fernandes (tenor) en Johannes Vermeer (bas). Algehele muzikale leiding: Bas van Houte.

Voorganger in deze dienst is ds. G. Frӧberg.

De toegang tot deze dienst is vrij. Na afloop is er een collecte.

zie ook www.cantatesvlaardingen.nl