Categorie├źn

Service

Ballengooiers JBC Vlaardingen kampioen!

Ballengooiers JBC Vlaardingen kampioen!
Sport

Ballengooiers JBC Vlaardingen kampioen!

  • Redactie
  • 12-03-2023
  • Sport
Ballengooiers JBC Vlaardingen kampioen!

Achteraan van links naar rechts: Fred van der Reijken, Bert Boogaard, Robin Teijgeler, Rajan Chinnappan, Jan Lagerak. Op de voorgrond van links naar rechts: Tony Wezenberg, Ria Bronsema, Janus Crama

JEU DE BOULE - De Jeu de Boule Club Vlaardingen moest zaterdag 11 maart spelen tegen CJB Middelburg, dat drie punten minder heeft en op de tweede plaats staat in de poule. ,,We waren er op voorbereid dat het een ware veldslag zou worden tegen de Zeeuwen en dat we er alles aan moeten doen om onze koppositie zo goed mogelijk te verdedigen’’, aldus teamlid Ria Bronsema.

Gelukkig waren de examens van Ria Bronsema, Robin Teijgeler en Fred van der Reijken achter de rug; ze zijn geslaagd voor hun examen wedstrijdleider. Nu kon het team zich dus volledig richten op de tegenstander en werd niets aan het toeval overgelaten. Mocht het vandaag niet lukken om kampioen te worden dan kwam er extra druk op de laatste twee partijen die ze dan zeker moesten winnen.

Om 12:00 uur begonnen de spelers met de ronde doubletten. In het eerste doublet zaten Robin Teijgeler en Ria Bronsema. Ria is oud-Nederlands kampioene precisie schieten en Robin is ook een heel goede schutter. Het tweede doublet bestond uit Tony Wezenberg en Janus Crama, twee alleskunners en het derde doublet met Fred van der Reijken en Jan Langerak, twee oudgedienden die het spel perfect beheersen.

Van de drie doubletten werden er twee gewonnen, zodat de Vlaardingse spelers met een goed gevoel van een 2-1 voorsprong de kantine opzochten om de tactiek voor de ronde tripletten te bespreken.

Het eerste triplet  werd gevormd door Tony Wezenberg, Robin Teijgeler en Ria Bronsema en het tweede door Bert Boogaard (een solide pointeur) , Rajan Chinnappan (pas één jaar lid van onze club en kan al meedoen op het hoogste niveau) en Janus Crama. Ria Bronsema: ,,We waren zelf verrast dat we zo makkelijk met druk die op ons lag omgingen en wonnen beide tripletten zodat we na deze ronde met 4 -1 voorstonden. Van de laatste ronde doubletten moest er nog 1 partij worden gewonnen en het kampioenschap was binnen’’.

Vrij snel werd de partij door Rajan Chinnappan en Janus Crama beëindigd met een mooie stand van  13-4  dus de winst en het kampioenschap waren binnen.  ,,Uiteindelijk werd de eindstand 5-3 en werden we gefeliciteerd door de tegenstanders die ons succes wensten in de tweede divisie’’, aldus Ria Bronsema. In de kantine werd natuurlijk een feestje georganiseerd en kregen ze een toespraak van het Bestuurslid Arie Bestenbeurtje en Bas de Koningh.

En dan te bedenken dat dit team dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling speelt, en dit seizoen een enorme prestatie heeft neergezet door slechts één keer te verliezen, twee keer gelijk te spelen en de rest van de partijen te winnen. Het Bestuur is heel erg trots op wat het eerste team dit seizoen heeft gepresteerd en met een speciaal drankje  en bittergarnituur werd daarop geproost. De dag werd afgesloten en de Vlaardingers gingen tevreden huiswaarts. De volgende wedstrijd is op 25 maart en dan spelen ze thuis tegen Gouda. De druk is echter nu al van de ketel.