Categorieën

Service

Benefietdiner kansengelijkheid voor de jeugd

Benefietdiner kansengelijkheid voor de jeugd
Bedrijven nieuws

Benefietdiner kansengelijkheid voor de jeugd

  • Redactie
  • 03-03-2024
  • Bedrijven nieuws
Benefietdiner kansengelijkheid voor de jeugd

VLAARDINGEN - Op donderdagavond 11 april organiseert Rotary Vlaardingen 80 een benefietdiner voor een project dat kansengelijkheid voor de jeugd in de regio moet vergroten. Ondernemers die maatschappelijk betrokken zijn en die de jeugd een hoopvol toekomstperspectief willen geven, kunnen een tafel kopen en hiermee een mooie financiële bijdrage leveren aan het goede doel.

Het diner vindt plaats bij de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Tijdens de avond zal Marco Pastors (directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid) als gastspreker optreden. Ook staan een veiling, een rondleiding en een loterij op het programma.

Baankansen voor starters op VMBO of MBO-niveau

Uit onderzoek blijkt dat circa twintig procent (landelijk ruim acht procent) van de jeugd in de regio opgroeit in armoede. Ook de jeugdwerkloosheid is hoger dan in de rest van het land. Harm Borgers, Rotarylid en projectleider Benefietdiner: ,,In de praktijk blijkt dat veel praktisch georiënteerde kinderen kiezen voor een VMBO of MBO-opleiding zonder baanperspectief, simpelweg omdat ze de weg naar de opleidingen met grotere slagingskansen niet vinden. De ouders bezoeken de open dagen niet of ze kunnen niet meekomen met de klas omdat ze bijvoorbeeld geen fiets hebben. Dit terwijl de regio diverse mooie projecten kent waarbij jongeren opgeleid worden door ondernemersinitiatieven die soms zelfs met ‘aandebakgaranties’ werken. Denk hierbij aan zorg, voedingsverwerking en techniek, stuk voor stuk sectoren waar de komende decennia de baankansen liggen met name voor starters op VMBO of MBO-niveau. Daarom komen we in actie en gaan we de jeugd die het praktijkleren zo hard nodig heeft helpen!''

Tafel kopen

Ondernemers die willen aansluiten bij het diner kunnen een tafel kopen voor € 500,- (4 personen) of € 1000,- (8 personen). Meer informatie en aanmelden kan op de website van Rotary.