Categorieën

Service

Beter lezen en schrijven kun je leren

Beter lezen en schrijven kun je leren
Onderwijs

Beter lezen en schrijven kun je leren

  • Redactie
  • 02-07-2021
  • Onderwijs
Beter lezen en schrijven kun je leren
VLAARDINGEN - Ben je in Nederland geboren en wil je het lezen en/of schrijven verbeteren? Dan ben je niet de enige. In Vlaardingen wonen ca. 8.000 mensen die er moeite mee hebben. Goed kunnen lezen, schrijven en de computer gebruiken zijn belangrijk om al je zaken zelf te kunnen regelen. 

De Bibliotheek de Plataan helpt je graag
De bibliotheek is dé plek waar iedereen die wil, kan oefenen met lezen of schrijven. Dat kan in een groepje of individueel met een vrijwilliger. Docent Aly Bovenkamp: ,,Een aantal van mijn cursisten heeft als kind nooit leren lezen en schrijven. Anderen hebben wel basisonderwijs gevolgd, maar hun vaardigheden als lezen en schrijven daarna niet onderhouden. Wat mensen vaak vergeten: taal is geen automatisme. Als je het niet onderhoudt, dan kun je het kwijtraken.'' 

De groepslessen zijn op maandagochtend en –avond in de bibliotheek op de Waalstraat en op woensdagavond in Holy. De les begint gezamenlijk, want het is fijn om te weten dat je niet de enige bent. Daarna gaat de les in kleine groepjes verder en sommige cursisten krijgen individueel les. Wat belangrijk is: iedereen krijgt wat hij of zij nodig heeft. Dat kan dankzij de hulp en ondersteuning van taalvrijwilligers. 

Kun je op maandag of woensdag niet? Individuele begeleiding is elke dag mogelijk. Wil je meedoen of heb je vragen? Mail naar:  [email protected] of stuur een WhatsApp bericht: 06-30334636.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →