Categorieën

Service

Bevrijdingsdag afgesloten met taptoe

Bevrijdingsdag afgesloten met taptoe
Nieuws

Bevrijdingsdag afgesloten met taptoe

  • Redactie
  • 05-05-2022
  • Nieuws
Bevrijdingsdag afgesloten met taptoe

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Even na half acht vanavond startte de Bevrijdingstaptoe met de korpsen Thalita, de Rijnmondband uit Schiedam en Tamarco uit Leiderdorp. Er kort voor hadden De Haringkoppen het publiek al muzikaal opgewarmd, en had bij een korte plechtigheid burgemeester Bert Wijbenga het bevrijdingsvuur ontstoken op het Veerplein. Dat was kort ervoor vanuit Wageningen in Vlaardingen aangekomen. Wijbenga werd gebracht en begeleid door verschillende oude legervoertuigen, wat het traditionele plaatje compleet maakte.

Het was in het centrum van Vlaardingen vanavond behoorlijk minder druk dan tot voor enkele jaren geleden, maar misschien moeten we weer wennen aan (beperkte) 'reuring' op Bevrijdingsdag; het is niet meer het grote volksfeest met de braderie op de Westhavenkade (wie weet dat nog?), met de roofvogelshow en de parachutisten bij de Krabbeplas (daar staan vooral bouwmachines voor de tunnel), de Wannebiezz die de taptoe afsluiten of het straatvoetbaltoernooi overdag (verplaatst naar het Oranjepark). 

Wie van muziek en show hield kwam in ieder geval vanavond niets tekort en het enthousiasme op het Veerplein spatte misschien nog wel het meest af van de dansers van de Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen. Voor wie het moest missen, of nog eens wil herbeleven is er de fotoserie of kijk voor een kleine impressie op ons Instagram-account dat je hier vindt.