Categorieën

Service

'Bewoners Oosthavenkade moeten niet zeuren'

'Bewoners Oosthavenkade moeten niet zeuren'
Politiek

'Bewoners Oosthavenkade moeten niet zeuren'

  • Redactie
  • 24-01-2024
  • Politiek
'Bewoners Oosthavenkade moeten niet zeuren'

VLAARDINGEN - Heel de Stad is op weg om ‘het kampioenschap vragen aan het college stellen’ binnen te halen. Deze maand diende fractievoorzitter Ron Boers, met zijn steunraadsleden, 47 vragen in over de sanering van de Broekpolder, 11 over legionella in de douches van zwembad De Kulk, 10 vragen over of een advertentie al of niet door een wethouder was betaald, 7 vragen over wel of geen hoofddoekjes dragen bij de medewerkers Toezicht en Handhaving en 12 vragen over het verstoorde uitzicht op de grote jachten aan de Oosthavenkade, aangekaart door bewoners aldaar.

De vragen over de boten aan de Oosthavenkade lijken ingegeven te zijn door irritatie, verbazing en cynisme. Boers heeft het onder meer over een ‘inspraakcircus met fanfare en ballonnen’, en hij vraagt zich af of er misschien traumabegeleiding moet komen voor alle betrokkenen. In andere vragen spreekt Boers over een wereldwijde crisis, en hoe dit zich verhoudt tot de actuele klimaatcrisis. Wie de vragen zelf eens wil lezen vindt deze hier.

Kortom, het heeft er alle schijn van dat Boers het uitzicht van de bewoners van de Oosthavenkade op de grote jachten geen reëel probleem vindt. En dat ze eigenlijk niet moeten zeuren, omdat er nu eenmaal geen ‘recht op vrij uitzicht’ bestaat. Dat laatste was al eerder gezegd door verantwoordelijk wethouder Ivana Somers.