Categorieën

Service

Bezig met verbouwen? Deze vloertegels toveren je huis om tot een waar paleis!

Bezig met verbouwen? Deze vloertegels toveren je huis om tot een waar paleis!
Wonen

Bezig met verbouwen? Deze vloertegels toveren je huis om tot een waar paleis!

  • Ingezonden mededeling
  • 04-10-2023
  • Wonen
Bezig met verbouwen? Deze vloertegels toveren je huis om tot een waar paleis!

VLAARDINGEN - De juiste vloertegels kiezen is lastig wanneer je aan het verbouwen bent. Een vloer is iets waar je elke dag tegen aan moet kijken en de sfeer in je huis bepaald. Weet je nog niet welke tegels in jouw huis passen of ben je gewoon nieuwsgierig naar de laatste trends? Lees dan vooral verder!

1. Grootformaat tegels voor ruimtelijkheid

Een van de meest opvallende trends van dit jaar is het gebruik van groot formaat tegels. Deze tegels, vaak met afmetingen van 60x120 cm of groter, zorgen voor een gevoel van ruimtelijkheid en minimalisme in elke ruimte. Minder voegen betekent ook minder onderhoud en een strak, eigentijds uiterlijk.

2. Natuurlijke houtlook tegels voor warmte en duurzaamheid

De liefde voor houtlook tegels blijft groeien. Deze tegels bootsen de warmte en textuur van echt hout na, maar bieden de duurzaamheid en onderhoudsgemak van keramiek. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, waardoor je de natuurlijke uitstraling van hout kunt behouden zonder de zorgen over slijtage.

3. Betonlook tegels: industriële elegantie

Voor liefhebbers van een industriële uitstraling zijn betonlook tegels de ideale keuze. Ze bieden de rauwe, stedelijke esthetiek van beton, maar met de voordelen van keramiek of porselein. Betonlook tegels passen perfect bij moderne en minimalistische ontwerpen en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

4. Gedurfde kleuren voor persoonlijkheid

Hoewel neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige tijdloos zijn, zien we een toenemende populariteit van gedurfde en levendige kleuren in tegelontwerpen. Denk aan diepe blauwtinten, felle roodtinten en rijke groenen. Deze kleuraccenten voegen persoonlijkheid en karakter toe aan elke ruimte.

5. Mozaïektegels: artistieke uitspattingen

Mozaïektegels zijn een geweldige manier om artistieke flair aan je vloeren toe te voegen. Ze kunnen gebruikt worden voor prachtige backsplashes in de keuken, opvallende accenten in de badkamer of zelfs als kunstwerken in de hal. Met mozaïektegels kun je je creativiteit de vrije loop laten en unieke ontwerpen creëren.

6. Terug naar de natuur met natuurlijke materialen

Het verlangen naar natuurlijke materialen zet zich voort in 2023. Tegels gemaakt van natuursteen, marmer en travertijn winnen aan populariteit vanwege hun tijdloze schoonheid en de unieke kenmerken van elk stuk. Ze brengen de natuur naar binnen en creëren een gevoel van rust en sereniteit.

Of je nu op zoek bent naar een eigentijds ontwerp, een klassieke uitstraling of iets daartussenin, er zijn genoeg trends die je inspiratie doen opwekken. Het belangrijkste is om te kiezen wat bij jou en je ruimte past, want jouw vloer is de basis van jouw interieur en een weerspiegeling van jouw persoonlijke stijl. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag het aan een van de experts bij Totaaltegel!