Categorieën

Service

Bijzondere huizen in de regio Vlaardingen: historisch tot hypermodern

Bijzondere huizen in de regio Vlaardingen: historisch tot hypermodern
Wonen

Bijzondere huizen in de regio Vlaardingen: historisch tot hypermodern

  • Ingezonden mededeling
  • 21-06-2024
  • Wonen
Bijzondere huizen in de regio Vlaardingen: historisch tot hypermodern

VLAARDINGEN - Vlaardingen is een stad met een authentiek karakter. We staan er echter niet altijd bij stil welke verhalen de gebouwen in deze stad vertellen. Hieronder ontdek je enkele unieke verhalen over woningen en wijken in Vlaardingen, maar je leest ook hoe renovaties de waarde en het comfort van je (oude) huis kunnen verhogen en welke nieuwe wijken er straks komen in de stad.

De voordelen van een dakkapel

Een van de populairste manieren om je huis mooier te maken is een dakkapel toevoegen. Als je een dakkapel plaatst, zorg je voor extra ruimte en licht in huis. Daarnaast kan het ook de waarde van je woning verhogen. Voor veel huiseigenaren, ook in Vlaardingen, is dit een belangrijke overweging bij het plannen van renovaties.

Ga na wat de mogelijke dakkapel prijs voor jouw situatie is. Afhankelijk van jouw woning en het type en de afmetingen van de dakkapel, variëren de kosten van een dakkapel.

Praktische voordelen van een dakkapel zijn het beter benutten van de zolderruimte. Zo kun je echt van je zolder genieten en is het niet langer een donkere ruimte. Daarnaast kan een goed ontworpen dakkapel ervoor zorgen dat je huis klasse uitstraalt. Een dakkapel is een aantrekkelijke investering, maar je moet wel op enkele aspecten letten.

De eerste stap is het kiezen van de juiste materialen en het ontwerp. Omdat dit de uitstraling en de duurzaamheid van de dakkapel beïnvloedt, wil je deze stap niet overhaasten. Huur een professional in om je hierbij te helpen. Met een nauwkeurige planning heb je binnen relatief korte tijd een dakkapel.

Historische panden met een moderne twist

Met of zonder dakkapel, Vlaardingen timmert hard aan de weg om oude panden mooier te maken. Zo is in de stad de renovatie van de oude brandweerkazerne aan de Hoflaan een opvallend project. Er werd na de sluiting van het gebouw al langer gespeculeerd wat ermee moest gebeuren. Maar de kogel is door de kerk: het oude brandweergebouw wordt gerenoveerd tot tien moderne woningen.

De cultuurhistorische waarde blijft daarbij behouden. De originele gevels worden gerestaureerd en nieuwe woningen worden in de voormalige uitrukhal gemaakt. Het is een mooi voorbeeld van hoe historische panden een nieuw leven krijgen met innovatieve aanpassingen.

Naast historische panden zijn er in Vlaardingen ook tal van moderne renovaties te vinden. Bijvoorbeeld, in het oude Hollandiagebouw zijn onlangs nieuwe appartementen gerealiseerd. Opvallend genoeg ontstond tijdens de renovatie een conflict over het gebouw. Uiteindelijk werd het een prachtig project waar oud en nieuw samenkomen en een comfortabele en stijlvolle leefomgeving vormen.

Toekomstige ontwikkelingen in Vlaardingen

In de regio vind je ook grote projecten. De nieuwe wijk Park Vijfsluizen in oost-Vlaardingen is een plek waar moderne en duurzame bouwmethoden worden toegepast om een groene en veilige woonomgeving te realiseren. Deze wijk is een combinatie van stedelijk gemak en natuurlijke schoonheid, wat een grote aantrekkingskracht heeft op nieuwe bewoners.

Andere nieuwbouw vinden we bij de Westhavenkade. Hier wordt het voormalig Visserijcentrum omgebouwd tot een nieuw ‘Museumkwartier’. Vroeger kwam hier de vis aan wal vanaf vissersboten, nu wordt het een moderne wijk met woningen en museums. Nieuwbouw en oude panden gaan er hand in hand. De nieuwe wijk werd onlangs officieel geopend door demissionair minister Hugo de Jonge. Het geeft maar aan hoe belangrijk deze nieuwe wijk is.

Naar verwachting zal Vlaardingen blijft groeien en innoveren, met nieuwe projecten. Oude gebouwen krijgen een nieuw leven en nieuwe woningen veranderen de komende jaren de omgeving.