Categorie├źn

Service

Bikkels Buurtbezem gaan door weer en wind!

Bikkels Buurtbezem gaan door weer en wind!
Nieuws

Bikkels Buurtbezem gaan door weer en wind!

  • Redactie
  • 14-01-2023
  • Nieuws
Bikkels Buurtbezem gaan door weer en wind!
VLAARDINGEN – Het weer was bar en boos, maar dat weerhield de vrijwilligers bij de Buurtbezem Oostwijk er niet van om naar buiten te gaan vandaag. Gewapend met prikkers, grijpers, vuilniszakken en afvalpassen waren er nog zeven bikkels die het zwerfvuil in hun wijk te lijf gingen. Wat ze er aantroffen was niet om vrolijk van te worden: ,,…qua zwerfvuil hadden we met een groep van 20 mensen nog handen en grijpers tekort gekomen… wat een t…bende zeg! We werden er bijna moedeloos van. Alleen al op de Binnensingel (normaal toch redelijk schoon) hadden we ácht volle vuilniszakken gevuld. Uiteraard met blikjes en plastic zakjes, maar ook veel kartonnen verpakkingsmateriaal van kroketten en kipnuggets. Verderop bij de Sprinterplaats stonden de tranen bijna in onze ogen (of was dat de regen…), daar troffen we veel drankflessen in de bermen en onder de hoogbouw. We zijn wel wat gewend, maar vandaag zijn we echt droevig gestemd’’.

Kortom, een pittige ochtend die begon om 09:45 uur in de Windwijzer met koffie en eindigde om 12:00 uur met zelfgemaakte soep om weer warm van te worden. volgende maand hopen ze natuurlijk op beter weer en liefst ook een flinke opkomst.

Meedoen? Op zaterdag 11 februari is er in de Oostwijk weer een Buurtbezem. Goede voor de wijk en leuk om met elkaar bezig te zijn. Voor schoonmaakspullen, koffie of thee vooraf en soep na afloop wordt gezorgd. Verzamelen om 09:45 uur bij De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95.

Meer over de Buurtbezem Oostwijk vind je hier! of stuur een mailtje naar [email protected]