Categorieën

Service

Boek over vier Vlaardingse jongens op zoek naar nazischat

Boek over vier Vlaardingse jongens op zoek naar nazischat
Nieuws

Boek over vier Vlaardingse jongens op zoek naar nazischat

  • Redactie
  • 25-04-2023
  • Nieuws
Boek over vier Vlaardingse jongens op zoek naar nazischat
VLAARDINGEN - Vakantie op Texel met je vrienden, wie wil dat nou niet? Als tijdens de zomervakantie de verveling dreigt toe te slaan, mogen vier vrienden op vakantie naar Texel bij de oom van één van hen. Hier beleven zij een avontuur en worden zij betrokken bij de jacht op een verborgen Nazischat. 

Dat is zo'n beetje het plot van het boek 'Oorlogsgoud op Texel, geschreven door de geboren Vlaardinger Aad van 't Hof. Van 't Hof wilde een boek schrijven 'waar elke Vlaardinger iets in kan herkennen'. Wat hij wil? Dat de jeugd aangezet wordt tot ondernemen, om zich meer te gaan verdiepen in hun omgeving en hun geschiedenis. Wie weet wat je dan vindt. Spanning, intrige en vriendschappen misschien? 

Zo werd dan ook 'Oorlogsgoud op Texel - Vier vrienden, een vakantie en een spannende jacht op nazigoud' geboren. Door de sprekende personages wordt het voor de lezers niet moeilijk om iemand te vinden waarmee ze zich kunnen identificeren. Daarnaast benadrukt Aad het belang van vriendschap. Deze combinatie van fictie en educatie komt samen in het sprekende jeugdboek, wat op vrijdag 28 april wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. 

Vier jongens uit Vlaardingen vieren hun laatste vakantie voordat ze naar de middelbare school gaan. Als de verveling dreigt toe te slaan, mogen ze op vakantie naar Texel bij de oom van één van hen. Tijdens hun verblijf op Texel leren ze de tweeling Bob en Barry kennen waar ze bevriend mee raken. Samen met hen gaan ze op zoek naar een bunker die volgens een tekening op het eiland moet zijn, maar nog niet gevonden is. Hierdoor raken ze betrokken bij de jacht op een nazischat, waarbij diefstal intrige en zelfs moord een rol zullen spelen.

 
Over de auteur
Aad van ’t Hof heeft een redelijk turbulent leven achter de rug heeft en is nu in rustig vaarwater is. Nadat hij de lts verliet zonder einddiploma, had hij een carrière van twaalf ambachten en dertien ongelukken. Na deze periode kwam hij bij de overheid terecht. Op 47-jarige leeftijd haalde hij z’n hbo-diploma en na veertig dienstjaren verliet hij de dienst. Steeds dacht hij na over het schrijven van een boek, niet wetend hoe en waar te beginnen. Op een dag werd de figuurlijke pen op gepakt, begon hij met schrijven en lag er een manuscript.