Categorie├źn

Service

BoekStart van start bij IKC De Ark

BoekStart van start bij IKC De Ark
Onderwijs

BoekStart van start bij IKC De Ark

  • Redactie
  • 21-01-2019
  • Onderwijs
BoekStart van start bij IKC De Ark
VLAARDINGEN - Op maandag 21 januari ging BoekStart op feestelijke wijze van start in de hele dagopvang op IKC De Ark. Wethouder Jacky Silos vierde dit feestje samen met de kinderen en medewerkers van De Ark. BoekStart is een leesbevorderingsproject voor de allerjongste kinderen. Als kinderen op jonge leeftijd plezier hebben met boeken en taal, stimuleert dat hun leesplezier en taalontwikkeling. Dat geeft kans op een succesvolle schoolloopbaan.

Boeken van de plank
,,BoekStart leeft in IKC De Ark!'', vertelt teamleider Linda van der Vis. ,,De pedagogisch medewerkers van IKC De Ark hebben een BoekStart-training gevolgd. De voorleescoach van de bibliotheek stimuleert de pedagogisch medewerkers bij het interactief voorlezen en aanbieden van kinderboeken. Met een financiële impuls van de bibliotheek kon IKC De Ark kinderboeken aanschaffen en een leeshoek in alle groepsruimtes inrichten. In de babygroepen hebben we een rustig hoekje gecreëerd waar kinderen zelf boekjes kunnen pakken. Baby’s kijken, voelen, ruiken, proeven en luisteren naar knisperboekjes en kartonnen boekjes. Ze bekijken de plaatjes, herkennen de kleuren, voelen het papier en leren woordjes en geluiden. We hebben een boekentafel getimmerd en halen de boeken letterlijk ‘van de plank’. Met de kinderen gaan we ook regelmatig naar de bibliotheek en bezoeken voorstellingen.''

Rol van ouders
Ouders spelen een belangrijke rol bij het leesplezier van kinderen. Zij ontvangen via het consultatiebureau de uitnodiging om een BoekStart-koffertje op te halen in de bibliotheek. Hierin zit een stoffen boekje, voorlichtingsmateriaal en voorleessuggesties. Wanneer kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken en regelmatig worden voorgelezen, groeit hun woordenschat en wordt hun sociale en emotionele ontwikkeling gestimuleerd. Ook speelde de voorstelling ‘Kiekeboek’ in IKC De Ark. Op woensdag 23 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start waar alle locaties van UN1EK volop aan meedoen. Op 28 januari rijdt de Boekfiets voor bij IKC De Ark om voor te lezen aan kinderen. Bij alle activiteiten zijn ouders van harte welkom!

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →