Categorieën

Service

Bomen bekijken met de Natuurhistorische Vereniging

Bomen bekijken met de Natuurhistorische Vereniging
Uit

Bomen bekijken met de Natuurhistorische Vereniging

  • Redactie
  • 03-01-2023
  • Uit
Bomen bekijken met de Natuurhistorische Vereniging
VLAARDINGEN/SCHIEDAM/MAASSLUIS - Op 11 januari organiseert Natuurlijk Waterweg-Noord van 14:00 tot 16:00 uur een middag met als thema bomen bekijken. Bewoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden uitgenodigd om deze bijeenkomst in KNNV natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, Schiedam bij te wonen. Aanmelden kan telefonisch via 010 – 474 00 30 of met een mailtje naar [email protected] 

Samen kijken we naar bomen. Dat ze prachtig kunnen bloeien, bijvoorbeeld de Anna-Paulownaboom, de Kaukasische vleugelnoot of de hemelboom. Zo verschillend qua blad en vruchten. En niet te vergeten onze Nederlandse bomen, zoals eik, beuk en gewone esdoorn. Er zijn takken, loepen en knoppentabellen aanwezig.

Bomen zijn de dragers van het groen in een stad. Bomen produceren zuurstof, dit hebben bijna alle levende organismen nodig om te kunnen overleven. Daarnaast zorgen bomen ervoor dat de temperatuur in de stad lager blijft. Ook zorgen ze voor schaduw, geven ze voedsel en beschutting voor dieren, houden ze geluid deels tegen, geven ze stabiliteit aan de grond, verbeteren ze de algemene gezondheid en creëren ze een gevoel van rust. 

Dit is een ledenbijeenkomst, maar niet-leden zijn van harte welkom om de sfeer van de vereniging te proeven. Want samen naar de natuur kijken, is samen genieten en samen komen we op voor de bomen en andere natuur.
 

Wat is en doet Natuurlijk Waterweg Noord (KNNV)?

Natuurlijk Waterweg staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Per gemeente is er een contactpersoon waar je vragen kunt stellen.