Categorie├źn

Service

Bouw containerwoningen District U van start

Bouw containerwoningen District U van start
Wonen

Bouw containerwoningen District U van start

  • Redactie
  • 09-06-2022
  • Wonen
Bouw containerwoningen District U van start
VLAARDINGEN - Wethouder Bart Bikkers heeft woensdag de eerste van 318 containerwoningen geplaatst in District U, het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen. De woningen zijn voornamelijk bestemd zijn voor studenten, jongeren en starters, die binding hebben met Vlaardingen. De containerwoningen leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. Ze worden in de komende maanden opgeknapt en geplaatst op het terrein en mogen daar maximaal tien jaar staan. Na die tijd maakt het complex plaats voor nieuwbouw. Binnenkort start ook de verhuur van de woningen.

,,We zijn blij dat we dit mooie project nu kunnen gaan uitvoeren. Het is een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen binnen de Rivierzone en in het bijzonder District U. Het is ook erg fijn om hiermee een bijdrage te kunnen leveren voor het oplossen van de woningnood in Vlaardingen'', vertelt projectleider Martijn van Sluijters van District U.

Het project genaamd ‘Fairland Studios’ bestaat uit 318 containerwoningen van ca. 27 m2. Ze hebben een eigen keuken, badkamer en balkon en worden volledig gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd aan de bewoners. Om het woongebied compleet te maken worden er voorzieningen gerealiseerd zoals een
gemeenschappelijke was- en recreatieruimte en een gezellige buitenruimte. 

de containerwoningen moeten in september worden opgeleverd. Bouwbedrijf KOERS iwerkt momenteel aan de opbouw en het opknappen van de woningen. Gapph Vastgoedbeheer zal de verhuur aan toekomstige bewoners verzorgen maar neemt ook het beheer op zich. Daarnaast zet Gapph zich in voor een prettige leefomgeving voor nieuwe en bestaande bewoners van de buurt. Het zal actief optreden om overlast tegen te gaan en wil met verschillende initiatieven het buurtgevoel voor alle bewoners versterken.

Rivierzone Vlaardingen

Met de ontwikkeling van de Rivierzone wil Vlaardingen de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en voorzien in de woningbehoefte. In totaal worden 2450 tot 3100 nieuwe woningen gerealiseerd, binnen verschillende prijsklassen en in een mix van hoogstedelijke bouw
en groen.

District U is onderdeel van de Rivierzone Vlaardingen. Onder de naam District U ontstaat op het voormalige Unileverterrein in de komende jaren een nieuw woon-werkgebied. De komst van de containerwoningen is een logische stap in de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk.