Categorieën

Service

Brabander wordt binnenstadsmanager Vlaardingen

Brabander wordt binnenstadsmanager Vlaardingen
Nieuws

Brabander wordt binnenstadsmanager Vlaardingen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 25-04-2016
  • Nieuws
Brabander wordt binnenstadsmanager Vlaardingen

Jan Traats uit Oudenbosch gaat aan de slag in de Vlaardingse binnenstad

VLAARDINGEN – Vanmiddag werd voor een kleine groep belangstellenden uit ondernemerskringen, de politiek en de pers de nieuwe binnenstadsmanager gepresenteerd. Het tijdstip van de presentatie in Berlijn aan de Westhavenplaats was daarbij misschien wat ongelukkig gekozen: om 17.00 uur zijn de meeste ondernemers in het Centrum van Vlaardingen immers nog druk bezig met hun ‘handel’.

De sollicitatiecommissie (bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, Stichting Stadshart, BKS Parking en het Albeda College) had uit 41 kandidaten unaniem gekozen voor Jan Traats uit Oudenbosch. De harde eis dat de aan te stellen kandidaat binnen een straal van 25 kilometer van Vlaardingen moest wonen had men laten vallen. Traats bleek volgens de commissie de beste kandidaat vanwege zijn ruime ervaring met vastgoed en detailhandel, opgedaan bij adviesbureaus als de Spec Groep en BRO.

Gaat het nu allemaal anders en beter worden in de stad ? ,,Ik kan niet over een glazen bol wrijven waarna ineens het gebouw van V & D gevuld is’’, zei Jan Traats er bij de presentatie zelf over. ,,Ik ben een echte binnenstadsliefhebber en dol op de dynamiek, de complexiteit en veelheid van belangen. Ook Vlaardingen bereidt zich voor op een nieuwe periode voor de binnenstad, waar het economisch functioneren enigszins onder druk staat. Maar deze binnenstad heeft voldoende potenties om de toekomst rooskleurig tegemoet te zien. Vlaardingen bruist! is een slogan die vraagt om inzet, toewijding en energie. Ik ga er mijn uiterste best voor doen en kijk uit naar de samenwerking’’.

Vanaf 1 mei start Traats voor 20 uur per week als het centrale aanspreekpunt voor de binnenstad; voor ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren. Doel van het binnenstadsmanagement is gezamenlijk meer bezoekers uit Vlaardingen en de regio te verwelkomen die de binnenstad vaker en langer bezoeken. Traats gaat werken in opdracht van de stichting Binnenstad in oprichting. Deze stichting heeft als doel het economisch functioneren van en de samenwerking in de binnenstad te verbeteren.

Wie Jan Traats gaat ‘googelen’ vindt niet heel veel. Een recensie van een restaurant dat hij ooit in Maastricht bezocht heeft en wat werkgerelateerde zaken. Jan doet nog niets met social media als Facebook, Twitter en het professionele Linkedin. Vooralsnog niet onbelangrijk die social media, je vindt er namelijk veel terug over ‘wat er leeft in de samenleving’, hoewel overschatting ervan ook op de loer ligt. Jan Traats heeft er niets mee, als zelfstandig consultant met een eigen bureau heeft hij zelfs geen eigen website. ,,Ik kan er niet goed mee overweg, ben er een beetje ‘bang’ van’’, zegt hij zelf. Hij belooft echter wel beterschap.

De komende week zal Jan Traats ingewerkt worden, en daarna is het ‘vol gas geven’. Traats is niet de nieuwe messias van de binnenstad, dus wonderen blijven uit. Jan gaat echter wel zijn best doen en is vol vertrouwen dat het allemaal wel goed komt.