Categorieën

Service

Broekpolderweg ruim twee maanden dicht

Broekpolderweg ruim twee maanden dicht
Nieuws

Broekpolderweg ruim twee maanden dicht

  • Redactie
  • 18-12-2020
  • Nieuws
Broekpolderweg ruim twee maanden dicht
VLAARDINGEN - Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is de Broekpolderweg in Vlaardingen van maandag 4 januari tot en met vrijdag 12 maart nogmaals afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad. Het verleggen van de Broekpolderweg en de naastgelegen sloot duurt langer dan verwacht. In de kerstvakantie (van vrijdag 18 december 16.00 uur tot zondag 4 januari 07.00 uur januari) is de weg open voor al het verkeer. 

Omleidingen voor auto- en vrachtverkeer
Het auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de A20. Woningen en bedrijven aan de Kortebuurt zijn bereikbaar via Maassluis. De verenigingen aan de Broekpolderweg en het recreatiegebied bij de Krabbeplas zijn bereikbaar via Vlaardingen.

Werkzaamheden
Vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding krijgt de A20 tussen Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen in beide richtingen een extra rijstrook. Om ruimte te maken voor de verbreding wordt een deel van de Broekpolderweg tien meter naar het noorden verschoven (zie afbeelding). Ook worden de sloot en ondergrondse leidingen op deze locatie verlegd.