Categorieën

Service

Brons op NK voor trainers SV Trefpunt

Brons op NK voor trainers SV Trefpunt
Sport

Brons op NK voor trainers SV Trefpunt

  • Redactie
  • 25-05-2024
  • Sport
Brons op NK voor trainers SV Trefpunt

SCHERMEN - Trefpunt-trainers Axl van Gameren en Glenn Duivenvoorden zijn samen met overige teamleden Thom Schanzleh en Vladyslav Kovalenko 3e geworden op het NK schermen voor teams in Arnhem.

Het team kwam uit voor Schermacademie Zaïr uit Rotterdam dat onder leiding staat van de gerenommeerde maître Chakib Zaïr. Voorzitter Jeroen van der Velde van SV Trefpunt: “Allereerst zijn we trots op onze twee trainers die zulke prestaties leveren! Er is al jaren een innige band tussen SV Trefpunt en Schermacademie Zaïr. Naast dat onze trainers daar zelf schermen, kunnen leden van beide clubs gebruik maken van elkaars faciliteiten waardoor het mogelijk is om 3x in de week te trainen en les te krijgen van topleraren. Deze kruisbestuiving tilt het niveau van de van oorsprong wat meer recreatieve schermers van Trefpunt verder omhoog en de (internationale) wedstrijdervaring die onze leraren Axl en Glenn meenemen zorgt daarbij voor een extra stimulans voor onze leden om ook meer wedstrijden te gaan doen. Zo zijn er inmiddels al een aantal jeugdleden van Trefpunt die meedraaien in de Nederlandse top.”

Trefpunt dat met 55 leden gestaag aan het groeien is, hoopt zelf volgend seizoen op donderdag een tweede wekelijkse trainingsavond toe te kunnen voegen naast de vaste dinsdagavond. Jeroen van der Velde: “Helaas is dit afhankelijk van de zaal capaciteit die in Vlaardingen nog steeds heel beperkt is. Maar als je een sport serieus wilt kunnen beoefenen, hoor je dat zeker 2x in de week te kunnen doen en dan is het natuurlijk het prettigst als dat gewoon in Vlaardingen bij je eigen club kan.”