Categorieën

Service

Buiten zwemmen in Vlaardingen? Nog even niet!

Buiten zwemmen in Vlaardingen? Nog even niet!
Nieuws

Buiten zwemmen in Vlaardingen? Nog even niet!

  • Redactie
  • 03-08-2018
  • Nieuws
Buiten zwemmen in Vlaardingen? Nog even niet!
VLAARDINGEN - Met de temperaturen van de afgelopen tijd en de komende tijd is een frisse duik het fijnste wat er is! Helaas is het aantal natuurlijke zwemplekken waar dat in Vlaardingen kan, zeer beperkt. Er zit weinig anders op om het eigen opblaasbare zwembadje in de tuin te vullen. Het strand van Hoek van Holland is wel weer dichtbij, maar nog even niet bereikbaar met openbaar vervoer, wat in deze vakantieperiode doorgaans filerijden betekent.

Waarom u niet in - op het eerste oog prima - zwemplekken kunt zwemmen? Het gaat om plekken met drukke scheepvaart, zuiging en stroming of plekken met onzichtbare obstakels. Onveilige plekken dus. De bekendste zijn:

De  Nieuwe Maas, waar Vlaardingen aan ligt, wordt druk bevaren en heeft zuiging en stroming. Dat is voor zwemmers erg gevaarlijk. Het is daarom ook verboden om in deze rivier en aangrenzende havens te zwemmen.

Bruggen en sluizen: u mag volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet zwemmen binnen 25 meter van bruggen, sluizen of gelijksoortige constructies. Daarnaast is het voor iedereen die in openbaar water zwemt verboden zich zo te gedragen dat het scheepvaartverkeer daarvan hinder of gevaar kan ondervinden.

Van het Buizengat, de Oude Haven en de Vlaardingse Vaart kan niet worden gegarandeerd dat de kwaliteit van het water geschikt is om in te zwemmen en niet zichtbare obstakels zijn gevaarlijk voor zwemmers.

 

Krabbeplas


In de Krabbeplas geldt  nog steeds een negatief zwemadvies vanwege blauwalgen.

Wilt u toch graag een duik in een natuurlijk zwemplek nemen? Op deze website  kunt u de actuele situatie van de waterkwaliteit van officiële zwemwaterlocaties in natuurwater, zoals meren, plassen en speelvijvers opvragen.